• Няма категории

Вашите рецепти с бисквити „Закуска“, част първа

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Конкурсът на „Победа“ и Първите седем приключи. Благодарим на всички участници за страхотните и вкусни рецепти. 

Очаквайте имената на победителите в новия, 11 брой, на сп. „Първите седем“ и след това на сайта и facebook-страницата ни.


Вижте останалите рецепти тук: Вашите рецепти с бисквити „Закуска“, част втора


 

Шахматна торта

 

Силвия Лефтерова

 

Продукти:

1 л прясно мляко
1 пакет бисквити Закуска
1 пакет бисквити Закуска с какао
6-7 с.л. кафява захар
1 нишесте Ванилия
1 чаша смлени орехи
шоколадови пръчици за украса

 

Начин на приготвяне:

Сварявам млякото, захарта и нишестето на крем. В йенска тава слагам слой от крема. Отгоре нареждам бисквити като шахматно редувам бели и кафяви. После пак крем и върху него поръсвам млени орехи. И пак бисквити, но върху бяла бисквита слагам кафява и обратно. Пак крем и орехи. Последен ред бисквити /внимавам за реда/ и накрая – крем. Оставям да се охлади и стегне. При сервиране поръсвам парчетата с шоколадови пръчици.
При разрязването се вижда красотата на отделните парчета.

Да ви е вкусно!

Бисквитената ни торта

Павлина Шопова
 
Продукти:
• 1 л прясно мляко
• 400 г oбиновени бисквити Закуска
• 60 г нишесте ванилия
• цветни пръчици или бонбонки за украса
• 2-3 мандарини или друг плод

Начин на приготвяне:

Прясното мляко се слага на предварително загрят котлон да заври. Нишестето се разтваря в малко топла вода и после се добавя към прясното мляко, като се бърка до сгъстяване. В тавичка се нареждат един блат от обикновените бисквити, и отгоре се излива нишесте, след това се нареждат мандаринките и по някоя цветна бонбонка, отново бисквити и отново нишесте, и плодове, и бонбонки. Завършва се с крем. Поръсва се с цветните пръчици или бонбонки за украса. Може да импровизирате, като изобразите с цветовете някое животно или друго, което ще впечатли децата. Готовата торта се оставя да престои за час в хладилник за да се стегне.

recepti s biskviti

 

 

Сладък салам

Величка Пейчева

Продукти:
200 г шоколад,1 п. бисквити Закуска, лешникови или орехови ядки,шепа сушени плодове,100 мл прясно мляко или готварска сметана,50 г краве масло

 

Приготвяне:

 

Млякото се сгорещява и се прибавя шоколадът, начупен на дребно.Разбърква се до пълното разтопяване на шоколада.Добавя се кравето масло и се разбърква до еднородна маса. Бисквитите, орехите, сушените плодове се нарязват на ситно. Изсипват се към шоколадовата смес.Всичко се разбърка добре.Изсипва се върху пергаментова хартия (алуминиево фолио) или правоъгълна форма.Увива се във форма на салам.Шоколадовият салам престоява в хладилник.Реже се като салам.

 

Шоколадова халва

Продукти:

 

1 п. бисквити Закуска,1 ч. ч. пудра захар,1 ванилия,2 яйца,1 к. ч. какао,1 ч. ч. прясно мляко,1 пакетче краве масло

 

Приготвяне:

 

Яйцата се разбиват със захарта, докато побелеят. Прибавят се ванилията и какаото, предварително разтворено в млякото. Лъжичка по лъжичка се сипва разтопеното, но не горещо масло.Към така получената гъста каша се добавят натрошените на дребно бисквити. Форма за печене се застила с тънка пергаментова хартия. Върху нея се изсипва сместа и се притиска добре, за да не останат вътре шупли. Отгоре се изравнява с шпатула и шоколадовата халва с бисквити се оставя за няколко часа в хладилник.

Бисквитени топчета с пълнеж от плодове

Виолета Емилова

 

125 г. масло, 1 яйце, 1 ч.ч. пудра захар, смлени орехи, смлени бисквити „Закуска“, до получаване на средно твърда смес, плодове по желание, нарязани на малки парченца, кокосови стърготини или шоколадови пръчици по желание.
Омекналото масло, яйцето, пудрата захар, орехите и бисквитите се смесват хубаво. От тестото се оформят топчета, сплескват се между дланите и в средата се поставя плод по желание. След това се прави пак на топче, овалват се в кокосови стърготини или шоколадови пръчици и се оставят в хладилника да стегнат.

recepti s biskviti

 

Трайфъл „Закуска”

Радостина Делева

Продукти:
4 банана, 10-15 едри ягоди и 10-15 обезкостени черешки
200 мл. течна сладкарска сметаната
1 к. ч. карамелизирано кондензирано мляко
3 с. л. кокосови стърготини
1 пакет бисквити „Закуска“
няколко лъжици конфитюр от ягоди или череши

 

Начин на приготвяне:

Кондензираното мляко се загрява и в него се сипват кокосовите стърготини. Оттегля се от котлона и се оставят да престоят 5- 10 минути. След което се прецежда и към него се прибавят два пасирани банана и се разбърква добре. Течната сметана се разбива. Двете смеси се съединяват постепенно, като се бърка непрекъснато в една посока. Бисквитите се намазват с конфитюр и се начупват на парчета (Аз ги поръсвам отгоре и с няколко супени лъжици кокосов шнапс). Десертът се сервира в прозрачни чаши, като се редува пласт бисквити, парченца нарязани плодове и пласт крем (Моите чаши събират по два пласта от продуктите). Отгоре се украсява с парченца плодове. Десертът престоява в хладилник около час, за да омекнат бисквитите.

      

 

Бисквитена торта с ябълки

Радостина Делева

Продукти:
1 пакет бисквити „Закуска”
1 к.ч. прясно мляко
5 ябълки
1 чаша орехови ядки
1 ч.л. канела
150 мл. сладкарска сметана

 

Начин на приготвяне: Бисквитите се смилат с блендер и се поръсват със свареното прясно мляко. Почистените ябълки се настъргват на ситно и се объркват с канелата и смлените орехи. Към тях се прибавят и смлените бисквити. Сместа се обърква много добре и се изсипва във форма за торти или някаква друга интересна форма. Притиска се добре и се оставя да престои в хладилник една нощ. Обръща се в подходяща чиния и се украсява с разбитата сметана, настърган шоколад, ядки или захарни конфети.

 

Бисквитена торта

Росица Ганчева 

Необходими продукти:

2 п бисквити „Закуска“ какао, от по-малките
2 оп. крем „Оле“ ванилия на д-р Йоткер
800 мл прясно мляко за крема
2-3 банана
ликьор, ром или сок от компот за напръскване на бисквитите (по желание)
1 шоколад

 

Начин на приготвяне:

Кремът приготвяме според указанията на опаковката. В желаният съд сипваме малко от крема на дъното, после слагаме ред бисквити. Отгоре пак мажем с крем и над него – ред нарязан на кръгчета банан. Бисквитите могат да се напръскат леко с някакъв ликьор, ром, сок от компот – ако тортата е за дечица преди да намажем с крема. След това отново ред бисквити и така повтаряме всичко като завършваме с малко по-плътен слой крем. Най-отгоре настъргваме на едро един шоколад (аз използвам млечен). Хубаво е тортата да престои в хладилника поне няколко часа, най-добре 1 нощ, тогава бисквитите поемат най-добре крема.
Количеството бисквити и крем може да варира според големината на тортата, която искаме да направим.

Tорта с овен

Мариана Василева, майка на батко Николай (5г 7м) и близнаците Петър и Стефан (1г 1м)

Основата: 1п.бисквити „Закуска“
1ч.ч.смлени орехи
125г масло
няколко лъжици прясно мляко
малко коняче
Отстрани се виждат парчетата шоколадово руло.
Пълнежът: 1/2л бита сметана
340г течен шоколад
парченца руло
Надписът е с разстопен черен шоколад.

recepti s biskviti

 

 

Бърз сладкиш с бисквити „Закуска” (удобен за всеки сезон)

 

Звезделина Златева

 

Продукти:
750 гр ябълки
3 супени лъжици захар
3 супени лъжици вода
2 прахчета ванилия
1 пакетче и половина от по-големите бисквити закуска белите

 

за заливката 1 вариант:
700 мл прясно мляко с готовите нишестета ванилия

за заливката 2 вариант:
2 белтъка и 3/4 чаша пудра захар

 

Начин на прогитвяне:

Обелват се 750 грама ябълки (по-кисели), поръсват се с 3 лъжици захар и с 3 супени лъжици вода. Слагат се на бавен огън, докато омекнат. Разбиват се на гладко пюре, ароматизират с 2 прахчета ванилия и се оставят да изстинат.
Вземат се бисквитите, потапят се в захарен сироп и се подреждат. Върху тях се слага ябълковото пюре, отгоре – останалите бисквити, пак потопени в захарен сироп! Сладкишът се покрива с гъст ванилов крем или със снега на 2 белтъка, разбити с 3/4 чаша пудра захар!

 

Торта „Павел“

от Венцислава

Продукти:

- 1 оп. бисквити „Закуска“
- 500 гр. плодове. Ние обикновено ползваме малини или ягоди
- 1 оп. кисело мляко
- 3-4 с.л. захар
- 1 желатин

Начин на приготвяне:

Измитите плодове се нарязват и се объркват с киселото мляко и захарта. Прибавя се разтворения в малко водичка желатин и се разбърква хубаво. На дъното на тавичка се редят 1 ред от любимите бисквити-може и наредени шах-матно бяла, какаова-по желание се топват за малко в някакво сиропче и се залива с млечно-плодовата смес. Отгоре се натрошават останалите бисквити-да стане като покрито със сняг и следва най-трудната част-да престои няколко часа в хладилника. 

Добър Апетит!

 

Вкусотиите на:

Мария Димитрова и нейните деца:

 

Децата ми обичат да похапват бисквитки за закуска и успяват да ме изненадат с лесни и интересни вкусотийки. С течен шоколад рисуват момиче върху бисквитка „Закуска”, потапят я в чашата с мляко и се получава „Закуската на Клеопатра”, която много обичала ваните с мляко, които я правели още по-красива.

recepti s biskviti

Моите сладури обичат да си хапват и намазани с масло, сладко или шоколад бисквитки. Развихрят кулинарната си фантазия и върхи бисквитките „Закуска” /сякаш са блокови листи/ се появяват нарисувани сладки цветчета, сърчица, мечета и какво ли още не. За да не се размазва сладкото, използват и съответните формички за сладки, които напълват и внимателно отстраняват. Така се получават сладки картинки, които бързо изхрускват.

recepti s biskviti


Лесно се прави и Бисквитена къщичка. Нареждат се ред бисквити, ред крем, сметана, гъсто кисело мляко или нарязани на парченца плодчета. Отстрани се поставят бисквитки за стенички, а отгоре– две за покривче. Може да се украси със сметанка и да наподобява заснежена къщичка. С парчеца шоколад, пурички, разноцветни дребни бонбонки, парченца плод като керемидки се получава неустоима за дечицата сладка къщичка.

recepti s biskviti

Една от любимите рецепти на моето семейство с бисквити „Закуска“ е Бисквитена торта с крем, за която са необходими следните продукти:

•450 г бисквити Закуска
•1 л прясно мляко
•10 с.л. захар
•2 бр. жълтъци
•8 с.л. брашно
•50 г масло
•1 ч.ч. счукани орехи
•1 ванилия

Приготвя се по следния начин: Жълтъците се разбиват с брашното с малко вода. След като заври млякото с прибавената към него захар, постепенно се добавят разбитите жълтъци и брашно. След като кремът е добре разбит /може и с миксер/, се оставя да ври 3-4 минути и се прибавят ванилията и маслото. Бърка се, докато кремът поеме маслото. В тавичка се редят един ред бисквити /може и предварително натопени в прясно мляко/ и се залива с топлия крем, поръсва се с орехи и така докато свършат бисквитите. Отгоре тортичката се намазва с крем и се поръсва с орехи. Вместо с орехи може да се украси с парченца плодове, стафиди, разноцветни пръчици или със сметана с помощта на шприц. Когато малките ми помощници украсяват с плодчета, предпочитаме да е с ягодки, малинки или с парченца банан. Плодчтата може и да са от компот. Тортичката се оставя се да престои 3-4 часа в хладилника. Лесна, вкусна и здравословна закуска, любима на моето семейство!

 

Бисквитена торта /3 порции/

Красимира Миланова

 

По един  бисквит се слага на дъното на всяка купичка. В зависимост от сезона се добавя някакъв ситно намачкан плод киви, банан  и т.н или настъргана ябълка. Залива се с кисел, приготвен от пакетче полуфабрикат -кисел за деца до 3 год.

 

Любима закуска на моят мъник е кисело мляко с бисквити и плодово пюре. Няколко  супени лъжици кисело мляко / 5-6 /се смесват с два натрошени бисквита “ Закуска“. Добавят се 1-2 с. лъжици плодово пюре.

Руло мозайка

Една чаена чаша вода и една кутийка локум се слагат в дълбок съд на слаб огън. Разбърква се докато се стопи локума. Към сместа се прибавя един пакет натрошени бисквити “ Закуска“. Сместа се изсипва върху найлон, оформя се като руло и се оставя в хладилника.

 

Лесна рецепта за работещи майки

Искра Георгиева,

главен готвач Александър (на 5 г), главен дегустатор – Диана (на 2 г)

Продукти:

1. Пакет бисквити „Закуска“

2. Някакво сладко – в случая е използвано домашно от ягоди – пасирано. Предпочитам домашните сладка, защото има плодове и захар без допълнителни примеси. Ако няма домашно сладко – най-добре става с купен мармалад от шипки.

3. Кокосови стърготини

Начин на приготвяне:

Стъпка 1: Пасираме сладкото. / Ако е мармалад – прескача се.

Стъпка 2: Лепят се една за друга бисквитите като за „цимент“ се използва сладкото. За по-интересно – може да се използват какаови и бели бисквити и да се редуват.

Стъпка 3: След като сме залепили бисквитите от 1 пакет – намазваме стените на получения паралелепипед с останалото сладко/или това, което е „изскочило“ от слепените бисвити/. Поръсваме с кокосовите стърготини и увиваме в алуминиево фолио.

Стъпка 4: Оставя се в хладилника. Колкото повече престои – толкова по-добре течността от сладкото попива в бисквитите и те стават по-сочни.

Стъпка 5: Реже се по диагонал на филийки. Сервирайте с чаша мляко (прясно или кисело – според предпочитанията) за закуска или просто за десерт.

recepti s biskviti     recepti s biskviti

recepti s biskviti   


 

Бисквитена торна с фини овесени ядки

Красимира Димитрова

Продукти:
1 пакет бисквити Закуска
2 кисели млека
захар, мед или подсладител (според желанието)
1 ябълка
фини овесени ядки
сушени плодове и ядки (по желание)

Приготвяне: 
В правоъгълна тавичка се нареждат плътно бисквитите. Върху тях обилно се слага кисело мляко (подсладено) на равен слой. Равномерно се поръсва с фини овесени ядки, стафиди, нарязани сушени плодове и ядките. Следва ред на нарязаната ябълка. Полага се още един пласт кисело мляко и пак се започва от обикновените бисквити. В зависимост от дълбочината на тавичката стават 2 или 3 реда бисквити. Последният пласт се състои само от бисквити, кисело мляко и се завършва . Слага се в хладилника за няколко часа да попие киселото мляко в бисквитите и мюслито. Украса по желание.

Бисквитена торта с халва

Красимира Димитрова

Продукти:

350 г тахан халва
3 с.л. масло
80 мл прясно мляко
10 бр. бисквити Закуска

Приготвяне:

Халвата и маслото се разтопяват на котлона, към тях се добавя млякото и се разбърква докато се получи еднородна смес. В малък съд нареждаме по 1 бисквита (натрошена) и слагаме от разтопената смес, и така до изчерпване на продуктите. Завършва се с халвата . Украса по желание.

Бисквитена торта с праскови

Красимира Димитрова

 

Продукти:
1 пакет бисвити Закуска
1 компот праскови
1/2 кг маскарпоне
300 г извара
100 г пудра захар
2 с.л. лимонов сок
лимонова кора

 

Приготвяне:
Изварата , маскарпонето , половината захар, лимоновият сок и настърганата лимонова кора се изсипват в дълбока купа и се бъркат до получаването на гладък крем. Половината от бисквитите се потапят в сока от компота и се подреждат в квадратна тавичка отгоре се редят прасконите нарядани на малки кубчета . Намазват с изварен крем. Отгоре се подреждат останалите бисквити ,праскони ,крем . Тортата се заглажда отгоре и се оставя в хлaдилника за няколко часа да стегне. Украсата по желание.

Бисквитена торта

Милена Миразчийска

Продукти:
2 пакета бисквити Закуска

 

За крема:
1 л.Прясно мляко
5 яйца
250 г.захар
1 ампула ванилия
1 с.л-ца нишесте,
Кипваме млякото и добавяме захарта. Жълтъците се разбиват и на тънка струя се добавя прясното мляко и ванилията. Разтваряме нишестето с много малко прясно мляко и го добавяме към крема, за да се сгъсти. Кипва се на котлона и махаме. Разбиваме белтъците на сняг и разбъркваме с крема. Може да се добавят и смлени ядки.

 

Начин на приготвяне:
В тава нареждаме ред бисквити, слагаме от крема, после отново бисквити и пак крем, като завършваме тортата със крем.

recepti s biskviti

Торта с череши и бисквити закуска

Евантия Добрева от град Варна

 

Продукти:

1 голям пакет бисквити Закуска белите
250 г маргарин
4 пакетчета желатин
250 г сметана
1 ч.ч пудра захар
сок от 1 лимон
200 г сладко от череши

 

Начин на приготвяне:
 

Бисквитите се натрошават и се смилат, маргаринът се разтопява в тенджера, прибавят се смлените бисквити и се разбърква. Получената смес се изсипва в форма за торта и се слага в хладилник за 30 минути. Желатинът се разтваря в пет супени лъжици вода, сметаната се разбива с пудрата захар, така че да се получи гъста смес и към нея се прибавя сокът от лимона и разтворения желатин. Бисквитеният блат се изважда от хладилника и върху него се изсипва получената смес, отгоре се намазва сладкото. Тортата отново се слага в хладилник и да престои около 2 часа.

 

Бон апетит!

Сладкиш

Павлина Цанева

Продукти: 


2 пакета бисквити Закуска, може и какаови, според вкуса

1 краве масло
1/2 ч.ч топличко прясно мляко
1 ч.ч. смлени орехи
2 пакетчета сирене крема или 200 гр. безсолна извара
100гр. захар /може да си увеличите захарта според вкуса, аз се старая да не привиквам децата си на много сладко/
300гр. сварена тиква /или плодове според сезона/
1 пакетче желатин

Начин на приготвяне:

Бисквитите се натрошават с ръце и към тях се добавят смлените орехи, разтопеното краве масло и млякото. Трябва да се получи тесто, което се разпределя на дъното на форма с пръстен. Отделно се смесват крема сиренето /или изварата/ със захарта и пюрираната варена тиква /или пресни плодове/. Добавя се разтворения според указанията желатин и сместта се разпределя върху бисквитения блат. Сладкиша се слага в хладилника да стегне и после….мама реже големи парчета и налива сок.

Крем с банан, орехи и лешници за силни деца

Орлин Атанасов от Варна

 

Продукти:

4 банана
2 яйца
2 жълтъка
500 мл прясно мляко
1 пакетче ванилия
около 80 гр захар
70 гр брашно
30 гр масло
12 бисквити закуска бели
2 с.л. пудра захар
2 с.л орехи
2 с.л. лешници

 

Приготвяне:

Бананите ги обелвам и нарязвам на филийки. Слагам ги в тавичка и ги поръсвам с пудра захар и ги прибирам в хладилника за 30 минути. После слагам прясното мляко в тенджера и добавям ванилията, бъркам и като заврят ги махам от огъня и ги оставям да изстинат. Разбърквам яйцата, жълтъците и захарта с миксера, после добавям брашното и млякото и бъркам няколкото минути. Получената смес слагам в тенджера и на умерен огън бъркам, докато се сгъсти. Махам ги от котлона и прибавям маслото и предварително смлените с блендера бисквити. Разбърквам пак и ги оставям да изстинат!
След това слагам крема в чашки или формички. Върху него подреждам филийки банан и наръсвам отгоре с предварително смлените с блендера орехи и лешници!


Салам

Милена Петрова от Бургас

Продукти:

2 п. бисквити Закуска
250 г пудра захар
100 г нарязани орехови ядки
2 яйца
2 с. л. какао на прах
100 г краве масло

Приготвяне:

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. След това се прибавят разбитото масло, какаото, орехите и натрошените бисквити. Тестото се разбърква добре. Изсипва се върху хартия за печене или правоъгълна форма. Увива се във форма на салам. Овалва се леко в пудра захар. Поставя се в хладилник. Реже се като салам.

Бисквитена торта с течен шоколад

Милена Петрова от Бургас

Продукти:

70 г ядки
300-400 г прясно мляко
2 банана
1/2 ч. ч. захар
500 г сладкарска сметана
400 г течен шоколад
2 пак. бисквити Закуска

Приготвяне:

Разбиваме сметаната с миксер, смесваме с течния шоколад и захарта до получаване на хомогенна смес. Потапяме всяка една от бисквитите в прясно мляко.Редуват се в тава ред бисквити, парченца банан и от сместа. Украсява се с ядки по избор. Оставя се в хладилник за 24 часа.


Плодово тирамису с бисквити закуска

Милен Христов от Варна

Продукти:

2 пакета бисквити закуска обикновенни 

1 консерва ананас на шайби
1 киви за украса
5 яйца
1 кутия маскарпоне -500 г
5 супени лъжици пудра захар
1 ванилия
прясно изцеден сок от 2-3 портокала
щипка сол

Начин на приготвяне:

За крема се разделят белтъците от жълтъците .жълтъците се разбиват с пудрата захар и ванилията , а белтъците се разбиват в отделен съд /задължително сух/ с щипка сол .към желтъчената смес добавяме маскарпонето и разбъркваме с дървена лъжица.добавяме и 4 супени лъжици от портокаловия сок.накрая прибавяме разбитите белтъци и разбъркваме внимателно с дървената лъжица,докато се образува пухкава смес.

Потапят се бисквитите в портокаловия сок ,смесен с част от сока от консервата ананас и ги подреждаме в правоъгълен съд .заливаме с част от крема и върху него нареждаме шайби от ананас .редуваме отново ред бисквити ,крем и плодове и накрая ,завършваме с крема .украсяваме с плодовете киви и ананас и оставяме да престои 1 вечер в хладилника.

Шоколадов салам

Марушка Петрова

Продукти:

1 ч. ч. орехи

1 пакетче ванилия
2 броя фин млечен шоколад
2 пакета бисквити „Закуска“
150 гр. краве масло
200 мл прясно мляко

Приготвяне:

Млякото се слага на котлона и в него се добавя ванилията. Добавят се маслото и шоколадът и се остават докато се разтопят напълно. Счуканите на едро орехи и натрошени бисквити се добавят към сместа и се бъркат докато поемат течността. Готовата смес се изсипва върху фолио и се оформя като салам. Престоява за 24 часа в хладилник или за няколко часа във фризер. Нарязва по диагонал.

Бисквитена торта с маскарпоне

Марушка Петрова

Продукти:

1 п. бисквити „Закуска,”
250 г маскарпоне
4 с.л. кондензирано мляко
100 мл сметана
150 г ягоди
1 к.ч. прясно мляко

Приготвяне:

Маскарпонето се разбива в купа с помощта на миксер. След това към него се прибавя кондензираното мляко и разбитата на сняг течна подсладена сметана. Всичко се разбърква внимателно с дървена лъжица и полученият крем се оставя настрани. Ягодите се измиват, почистват и нарязват на тънки шайби. Прясното мляко се кипва и докато е горещо се започва реденето на тортата. За целта бисквитите се потапят за секунди в горещото мляко и се редят в тавичка. Щом дъното й се покрие, се изсипва малко от крема и се заглажда с лъжица. Отгоре се подреждат равномерно резени ягоди. Следва отново ред напоени в прясното мляко бисквити, крем и пресни ягоди. Тортата се реди до изчерпване на продуктите, като е важно да се завърши с крем. Поставя се в хладилник да стегне за една нощ и се сервира разрязана на парчета с пресни ягоди около нея.


Парфе с ягоди

Жана Димитрова 

Продукти:

450 гр. пасирани ягоди със зaхар
2 ч.ч. захаросани орехи
16 бисквити закуска
1 кутия сладолед по избор
ягоди за гарниране

Начин на приготвяне:

Разбъркват се пасираните ягоди със захаросаните орехи,бисквитите се натрошават на дъното на форма за торта,отгоре се разпределя ягодовата смес,и накрая се покрива със леко разтопения сладолед.Гарнира се с ягоди и се оставя в хладилник за да стегне.

Ябълков пай с крем 

Жаклина Златева от Варна

Продукти:

6 ябълки 

1 пакетче  бисквити закуска белите -330 гр 
1 пакетче нишекте ванилия
1 кутийка маргарин 
120 гр захар
1 и 1/2 ч.ч.прясно мляко

Начин на приготвяне:

Измиваме ябълките, нарязваме ги на половинки и после на тънки филийки. Загряваме в тиган 6 с.л. захар и 3 с.л. маргарин на среден огън, щом почне да се застпопява захарта ,добавяме ябълките, бъркаме докато се карамелизират! Слагаме бисквитите в блендер и ги смиламе, после загряваме 100 г маргарин и го сипваме към смлените бисквити, бъркаме докато бисквитите поемат мазнината. Слагаме във форма тавичка бисквитената смес да покрие и изравняваме!

В тенджера сипваме прясното мляко и захарта, бъркаме и щом заври добавяме нишестето, предварително разтворено в 10 супени лъжици вода. Сваляме го от котлона, бъркаме, докато изстине и поливаме после бисквитения блат в формата. Отгоре подреждаме карамелизираните ябълки и го слагаме в хладилника за 1 час да стегне. 


FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
Публикувано в: Вкусно, Конкурси
338 преглеждания

Коментирай

Трябва да сте влезли в профила си, за да коментирате.