Софийски маратон

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

uchastvajte-v-sofijski-maraton-na-21-oktomvri-11018-500x334

Ежегодният Софийски маратон, който се провежда от 1983 г., през 2014 г. ще се състои на 12 октомври. Събитието се организира от Българска федерация по лека атлетика и Столична община.
Старта на маратона ще бъде даден в 10.00 ч. при Стадион „Васил Левски” на кръстовището на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и ул. „Гурко”, по определен от организаторите график.

3 км – масов старт – 9.40 часа – черни цифри

8 км – старт 9.50 часа – зелени цифри

20 км – старт 10.05 часа – сини цифри

42,195 км – старт 10:00 часа – червени цифри

Маршрут

СТАРТ от кръстовището на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и ул. „Гурко”, по северното платно в посока НДК, на ул. „Професор Фритьоф Нансен” завива надясно към бул. „Патриарх Евтимий”, след това завива наляво до бул. „Витоша” , продължава наляво по него до входа на Южен парк. След обиколка по алеите на парка трасето продължава по бул. „Петко Каравелов” и на бул. „България” завива надясно, където продължава до бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” по южното платно до „Орлов мост”, където преминава по пешеходната зона и завива наляво до затваряне на обиколката пред стадион „Васил Левски”.

Участниците в масовия старт на 3000 м ще пробягат малка обиколка, която ще съвпадне с обиколката на 8 км, 20 км и 42,195 км, като на кръстовището на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „Черни връх” (пред Макдоналдс) състезателите ще завият наляво и ще се върнат обратно по южното платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” до финала.
Участниците в 42,195 км ще пробягат 5 (пет) големи пълни обиколки.
Състезателите на 20 км ще направят 2 (две) пълни обиколки и 1 (една) малка (обиколката от масовия старт)

Участниците в дистанцията 8 км ще пробягат една голяма обиколка от маратонското трасе.
Кога?: 12 октомври
Къде?: гр. София

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Събития

1,784 преглеждания

Comments are closed.