Кое е „голямото семейство” на България за 2014 г.?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

goliamoto semejstvo

За втора поредна година у нас се проведе инициативата „Голямото семейство” под патронажа на президента Росен Плевнелиев.

Кампанията, чиято цел е да подкрепи и популяризира положителните примери на многодетните семейства у нас, връчи приза „Голямото семейство на 2014 г.” на  Елена и Росен Найденови от София и техните четири деца.

Победителите тази година бяха избрани измежду близо 50 семейства с общо 178 деца, които се включиха в кампанията. За отличието най-много кандидати се явиха от София, както и участници от Варна, Търговище, Враца, Ихтиман, Калофер, Попово, Плевен.

По време на своята реч държавният глава подчерта, че по-малко от пет процента от българите се решават да имат три и повече деца, а типичният модел е с по едно и две.

Семействата с по три деца бяха преобладаващ брой сред номинираните в тазгодишната кампания.
“Когато решиш да имаш дете, ти поставяш себе си на втори план и детето става твоето време и твоя живот. Всяко едно по неговия си начин ти носи различна тръпка, различна емоция”, сподели майката на четиримата малчугана Елена Найденова.

Инициативата се организира от списание “Кенгуру”, фондация “Искам бебе” и проект “Мулти-мама” с цел да поощри положителните примери на многодетния модел у нас.

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Новини

Етикети:

2,330 преглеждания

Comments are closed.