Детски панаир в Бургас

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

панаир

Впечатляващо корабно платно, изработено от детски рисунки, е само една от над 50 инициативи, които ще се осъществят в рамките на  Детски панаир Бургас този уикенд. Най-големият детски фестивал в България по традиция идва в морския град с пълната си програма от безплатни ателиета по изкуства, наука, спорт и др, които ще се провеждат в Морската градина и сцена Охлюва.

Децата ще могат да се включат в както в познатите вече ателиета по изкуства (Грънчарство, Тубизъм, Ебру, Декупаж, Отпечатъци, Пискел арт и др.), така и в тематичните за морския град (Рисуване на мидички, пясъчни рисунки и др). Едно от най-атрактивните ателиета ще бъде изработването на корабно платно от децата, които ще го създадат със своите рисунки върху плат. След като е готово, то ще бъде опънато на мачта в Морската градина.

Освен ателиетата, фондация Easyart е разработила и специални игри за крайморския град. По традиция част от игрите ще бъдат в Регионален исторически музей Бургас, а други – в централната градска част. За децата, които се справят с предизвикателствата, са предвидени и много награди.

Кога?: 23 август, събота и 24 август, неделя от 10:00 до 18:00 ч.

Къде?: Бургас, Приморски парк, КЦ Морско казино, открита сцена Охлюва

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,392 преглеждания

Comments are closed.