„Алея на книгата” от 1 до 10 август във Варна

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

alea na knigata

„Алея на книгата“ е уникален формат за България, който през последните четири години се утвърди като най-мащабното пътуващо  книжно събитие. Началото е именно във Варна през 2010 г. Оттогава, събитието утвърждава позицията си на традиционно културно събитие за града и всяка година  увеличава своите почитатели. „Алея на книгата“ се провежда вече и в София, Пловдив, Бургас, но Варна остава първият и най-последователен домакин на форума.

Специално за „Алея на книгата“ 2014, за срещи с читателите,  във Варна пристигат едни от най-обичаните и популярни български автори. Между 1-ви и 10-ти август, 15 бели шатри ще бъдат дом за книгите на над 50 от водещите български  издателства. Пространството от  хотел „Черно море“ до Фестивален и конгресен център и по бул. „Княз Борис І“  ще обогати и доразвие многообразието на културната градска среда – всеки ден от 10.00 до 22.00 ч.

Тази година ще се проведе и най-богатата съпътстваща програма на „Алея на книгата“. Идеята е да се даде възможност за лична и неформална среща между читатели, издатели, писатели.  Литературните срещи ще се провеждат  на открито, сред книгите и хората  – в специално оформен книжен кът. Срещи с авторите ще се случват и на различни места в целия град.

Кога?: От 1 до 10 август, от 10 до 22 ч.

Къде?: гр. Варна, Пространството от  хотел „Черно море“ до Фестивален и конгресен център

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Събития

1,002 преглеждания

Comments are closed.