5 кратки, но ценни съвета с грижа за гардероба ви

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
modni-trikove

1. Закачалките…
е добре да са пластмасови, вместо телени, защото вторите не издържат по-тежките дрехи, провисват от закачалките и  образуват гънки по дрехите, а раменете им се развличат и обезформят.

2. Бельото не обича…
сушилня. Да, определено финото дантелено бельо сериозно може да пострада ако го оставите на тази домашна помощница. Високата температура в сушилнята ще съсипе ластиците и ластичните материи, а също и фините дантели по бельото. Най-добре да перете бельото си на ръка и да го сушите като го закачите върху закачалка между двете чашки. Ако ги простирате по традиционния начин, не го правете за презрамките или още по-лошо – само за едната, така ще съсипете формата им.

3. Деликатните тъкани се плашат от…
ютията, затова не ги гладете. Горещата ютия може да остави следи по дрехата или да я изгори, така че тя да не става повече за носене. За да отпуснете някои тъкани и да изправите гънките по тях, използвайте стария изпитан трик да ги закачите в банята, докато си взимате горещ душ. Това ще ги изпъне и няма да има нужда да ги гладите.

4. Надписът „Само химическо чистене“ не е…
измислица. Освен това трябва да се прави разлика с „Химическо чистене“. Ако на дрехата си имате втория надпис, това означава, че все пак можете да я перете на ръка и да я изсушите без сушилня, но ако е първият – не си правете експерименти, че понякога излизат твърде скъпо.

5. Обувките обичат…
грижи и внимание. Дръжте ги винаги изправени и по възможност с парче картон в тях, за да се запази формата им. Моделите от естествена кожа мажете с боя или животинска мас, за да са лъскави, меки и да не пропускат вода.

 

www.purvite7.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,558 преглеждания

Comments are closed.