Тофу с патладжан и салата
Печено на във фолио тофу и патладжан. Отворете ароматния пакет и гарнирайте с пикантна салата и ориз.
Необходими продукти:
– 550 гр. тофу, нарязано на кубчета
– 350 гр. патлаждан, на кубчета (предварително може да ги поръсите със сол, за да изтече горчивия сок)
– 1 равна с.л. джинджифил
– 2 с.л. чесън (може смлян или на прах)
– ¼ ч.ч. соев сос
– 5 с.л. зехтин
– 2 стръка зелен лук, нарязан на дребно
за салатата и гарнитурата:
– 1 краставица, нарязана на парчета
– 1 ч.ч. пресен магданоз
– 1 ч.ч. пресен копър
– 1 червена люта чушка, нарязана на дребно (ако не обичате люто, може и обикновена)
– 2 с.л. сол от лайм или лимон
– 2 с.л. зехтин
– ½ ч.л. сол
– 1 ч.ч. дългозърнест ориз и соев сос
Начин на приготвяне:
1. Смесете добре всички подправки. Сложете ги в пликче, заедно със тофуто и патладжана и разклатете, за да се овкусят добре. Оставете така за най-малко 1 час.
2. Загрейте на максимална температура грил-тиган или фурната, ако има опция за грил. Разпределете сместа в четири големи квадрата от фолио и ги запечатайте добре. Печете ги около 10 минути, като ги обърнете веднъж, докато патладжанът омекне при набождане.
3. Пригответе ориза според указанията.
4. Направете салата от краставицата, чушката и овкусете с дресинг от подправките.
5. Сервирайте по едно пакетче с тофу, гарнирано с ориза и соевия сос.
Изберете още вкусни предложения:
2,319 преглеждания