• No categories

Супа с боб и лимец

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

supa s bob i limec

Една ароматна топла супа, от италианската кухня. Знаем, че италианците са особено добри в кулинарното изкуство. Да им се доверим и да опитаме по една купа от тази сгряваща наслада още тази вечер.

Необходими продукти:

– 280 гр. зрял фасул, накиснат във вода за през нощта и изцеден
– 200 гр. лимец, накиснат за около 2 часа и оцеден
– 200 гр. доматено пюре
– 2 скилидки чесън, нарязани на едро
– 1 стрък целина, грубо нарязан
– 1 морков, нарязан на парчета
– 1 малка глава червен лук, нарязан
– 2 стръка пресен розмарин (ако нямате, може и сушен)
– сол и пипер на вкус
– зехтин

Начин на приготвяне:


1. Сложете лимеца с подходящ съд и налейте вода, колкото да го покрие. Посолете и варете 30 минути. Оцедете и оставете настрана.


2. В друга тенджера, изсипете боба, покрийте го с вода и го сварете заедно с 1 стрък розмарин, половината чесън, малко зехтин, сол и пипер. Махнете стръкчето розмарин. Отделете около половината зърна боб и ги пасирайте.


3. Загрейте котлона на средна температура. В голям съд, задушете в малко зехтин целината, моркова и останалия чесън. След около 10 минути добавете доматеното пюре и останалото стръкче розмарин. Намалете огъня. Прибавете пюрирания боб и боба на зърна. С малко количество от водата, в която сварихте боба, разредете супата до желаната консистенция. Оставете да къкри около 20 минути, като добавяте още вода, ако е нужно. Добавете лимеца и подправете на вкус със сол и пипер.


4. Преди сервиране, напръскайте с малко зехтин.


Още Рецепти:

salata s karfiol   Зимна салата с карфиол и каперси

   Сармички с шам фъстък 

   Вкусен десерт с цели круши

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

2,745 преглеждания

Comments are closed.