• No categories

Чийзкейк „Троен шоколад”

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

cheesecake troen shokolad

За тези, за които шоколадът никога не е в повече, този десерт е истинска сбъдната мечта – чийзкейк с тройна доза шоколад.  Има го в хрупкавата коричка, кремообразната, пухкава плънка и коронясан с шоколадов ганаш. 


Необходими продукти (за форма с диам. 23 см):


– 1 пакет шоколадови бисквити
– 6 с.л. масло, разтопено
– 4 пакетчета крема сирене (по 230 гр всяко), със стайна температура
– 4 големи яйца
– 1 ч.ч. заквасена сметана
– 1 ½ ч.ч. захар
– ½ ч.л. сол
– 230 гр тъмен шоколад, разтопен (може и млечен, но да не е много сладък)

за шоколадовия ганаш:
– ¼ ч.ч. готварска сметана
– 110 гр тъмен шоколад

Начин на приготвяне:

1. С помощта на кухненски робот разтрошете добре бисквитите. Добавете разтопеното масло и продължете да разбивате, докато се сместа се овлажни. Прехвърлете трохите, разпределете ги равномерно по дъното на формата и притиснете. Загрейте фурната на 160 градуса и запечете леко за около 10 минути. Извадете и оставете настрана да изстива.

2. В купа сложете крема-сиренето, захарта и солта и разбийте с миксер до получаването на гладка смес. Докато работи миксера, добавете яйцата, след това сметаната и най-накрая – шоколада. Доразбийте добре.


3. Изсипете крема върху запечените бисквити и печете 60 минути на същата температура. Изключете фурната и оставете чийзкейка вътре за още един час, без да отваряте вратата. Може да пропуснете тази стъпка, ако нямате време, но това ще предотврати напукването на сладкиша.


4. Внимателно прокарайте тънък нож между чийзкейка и стените на тавата и го  оставете да изстине напълно, преди да го извадите от съда. Покрийте и оставете в хладилника поне за 6 часа. Най-добре за през нощта.


5. Пригответе шоколадовия ганаш като в малка тенджерка сложите да заври сметаната (като внимавате да не се пресече). Отстранете от котлона и добавете натрошения шоколад. Разбъркайте, докато се разтопи и оставете настрана за около 5 минути.


6. Извадете десерта от хладилника, махнете фолиото и разпределете ганаша в центъра.

Оставете да се охлади напълно преди да сервирате.


Източник: http://www.marthastewart.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

7,160 преглеждания

Comments are closed.