• No categories

Сайтан с кисело зеле

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

saitan-sus-zele

 

Необходими продукти за 4порции:

400г сайтан или сайтан чикън

2бр. бахар

2-3 дафинови листа

800г кисело зеле
1 голяма глава лук

2-3моркова
1 с. л. червен пипер
1 ч. ч. зелев сок

½ ч.чаша олио или друга мазнина

Лукът се реже наситно, задушава се в сгорещеното олио заедно с настърганите моркови за  около 2-3 минута и се оттегля от котлона. Поръсва се с червен пипер и се разбърква. Прибавя се нарязаното на тънки ивички зеле (аз винаги измивам зелето предварително със студена вода), залива се със зелев сок. Тенджерата се връща на котлона и се задушава за още 3-4 минути.

В добре  намазнен глинен съд (може да се ползва и тавичка просто я покриите с фолио за готвене) се редуват зеле и сайтан. Покрива се със задушеното зеле и похлупва. Добавя се и остатъка от растителната мазнина.

Пече се при температура 180- 200 градуса около час или докато омекне зелето.

 

рецептата е предоставена от здравословен вегетариански ресторант Кринг

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

2,350 преглеждания

Comments are closed.