• No categories

Рулца от патладжани

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

rolls of eggplant

Продукти:

2-3 средни по големина патладжани

3-4 добре узрели големи домата

2 пакетчета крема сирене, 250 грама извара или сирене, а може да сложите извари и сирене

чесън, босилек, магданоз, сол и зехтин

Приготвяне:

Обелете и нарежете патладжаните на слайсове, поръсете ги със сол и ги оставете в гевгир за около 30 минути , след което ги измийте и отцедете и подсушете.

Изпържете ги и ги оставете да се отцедят от излишната мазнина върху домакинска хартия. Нарежете червените домати също на тънки слайсове.
Пригответе плънката от сирена, прибавете подправките и чесъна.

Сред като патладжаните изстинат, намажете всеки слайс с по около една непълна супена лъжица от плънката, поставете по едно парче червен домат и завийте на руло.

Сервирайте с топъл или студен и овкусен домашно приготвен доматен сос и зелени подправки.

Доматеният сос можете да си приготвите от месести домати (продълговатите домати за консервиране), малко чесън, зехтин, сол и магданоз. Попарете доматите, обелете и настържете, а след това задушете в дълбока касерола със зехтина. Варете соса докато остане само на мазнина, преди да свалите от котлона, прибавете ситно накълцан чесън, магданоз и подправете със сол на вкус. Докато варите соса, можете да му добавите кафена лъжичка захар, за да има соса ви по-мек вкус.

 

www.purvite7.bg

 

 

 

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,669 преглеждания

Comments are closed.