Революция във фотозащитата: UV филтър, който предпазва от най-коварните UV лъчи

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

laroche_518_810

 

След 10 години задълбочена работа и над 65 проучвания, брандът La Roche-Posay с гордост представя новия ANTHELIOS UVMUNE 400 – фотопротектор, който защитава и от най-коварните UV лъчи в спектъра 380-400 nm, подсигурявайки кожата на лицето с много висока защита всеки ден.

Използването на продукти с SPF защита е задължителна част от всяка рутина и повечето дерматолози препоръчват тези с широкоспектърна защита, както от UVA, така и от UVB лъчи. Знаете ли, че 30% от UV лъчите, които достигат до нашата кожа са т. нар. ултрадълги UVA лъчи в спектъра между 380 и 400 nm? La Roche-Posay – марка, чиито фотопротектории са препоръчвани от 60,000 дерматолози по света, създаде новия Anthelios UVMUNE 400 SPF 50+, който осигурява много висока защита, създавайки незабележима бариера, дори за най-коварните UV лъчи, които принадлежат на тази малка част от спектъра.

Над 10 години задълбочена работа и 65 клинични проучвания бяха необходими за създаването на този революционен продукт. Anthelios UVMUNE 400 SPF 50+ се предлага с два типа текстури – Invisible Fluid SPF50+ и Hydrating Cream SPF50+. Със специално разработена формула, съдържаща революционния филтър Mexoryl 400, Anthelios UVMUNE 400 SPF 50+ предпазва от дълбоки клетъчни увреждания, причинени от слънчевите лъчи и се бори срещу бръчките и пигментните петна, които биха се появили в резултат от излагането на слънце (т.нар. фотостареене). Накратко, НЕ ПРОПУСКА НИЩО!

Знаете ли, че?

  • 80%  от белезите на стареенето (бръчки, хиперпигментация) са провокирани от слънчевите лъчи
  • 95% от UV лъчите принадлежат на UVA спектъра
  • 30%  UV лъчите са ултрадългите UVA лъчи, попадащи в спектъра между 380 и 400 nm
  • 20 пъти  повече кожата е изложена на UVA, отколкото на UVB лъчи
  • Над 65 проучвания и повече от 10 години са необходими на La Roche-Posay, за да разработят революционния филтър Mexoryl 400

 

Защо го наричаме UV революция?

За да дадем пълен отговор, трябва да си припомним какво са UV лъчите. Слънчевите лъчи, които проникват в кожата, могат да се разделят на два спектъра – UVA и UVB. Въпреки че и двата са свързани с изгаряния, стареене, хиперпигментация, алергии и сериозни кожни заболявания, като рак на кожата, е важно да знаем, че 95% от UV лъчите, които достигат до земята, принадлежат към UVA спектъра. В допълнение, UVA лъчите проникват в дълбоките слоеве на кожата, стимулирайки молекулите, които са отговорни за възникването на опасни заболявания.

Проверявайте редовно бенките си!99% случаите на кожен рак са лечими, ако бъдат открити навреме! Ето защо La Roche-Posay ви призовава – проверявайте редовно бенките си, следвайки метода ABCDE и поне веднъж годишно посещавайте дерматолог за преглед при специалист!

SAVE YOUR SKIN / СПАСЕТЕ КОЖАТА СИ: В продължение на вече 7 години, La Roche-Posay провежда кампания за превенция на кожния рак и спасяване на човешкия живот чрез инициатива за безплатни скринингови прегледи на бенки и съмнителни кожни образувания при специалисти с любезното съдействието на дерматолозите в България.  Старт на кампанията – в началото на месец юни.

За повече информация, следете сайта на La Roche-Posay: www.laroche-posay.bg

Това, което прави Anthelios UVMUNE 400 SPF 50+ различен от другите фотопротектори, е специално разработеният филтър Mexoryl 400, който покрива спектъра на ултрадългите UVA лъчи (380-400 nm), които проникват в кожата в дълбочина.

Гери Малкоданска, която взе участие в официалното представяне на Anthelios UVMUNE 400 SPF 50+ на българския пазар, обясни как SPF продуктът е част от нейната ежедневна рутина и какво означава последния Anthelios продукт за нея:

Наистина, най-накрая можем да намерим SPF продукт на нашия пазар, който предлага цялостна защита за лицето ви, дори и от най-коварните UV лъчи.

д-р Ирина Шаркова също е съгласна с нея и говори на тема “Защита на кожата от слънчевите лъчи”. “Кожата е най-големият орган в човешкото тяло, но уви е доста “злопаметна” и всяко незащитено фотоизлагане се “трупа” в нейната “UV-памет”, водейки до ранни признаци на стареене, пигментация и рак на кожата. Затова най-важният и универсален съвет в дерматологията е – използвайте слънцезащита всеки ден във всеки сезон!”

 

ANTHELIOS #SUNCAREDERMCLASS

La Roche-Posay организира ANTHELIOS #SUNCAREDERMCLASS, който събра експерти и представители на бранда, които обърнаха специално внимание на важността от използването на фотопротектори всеки ден, не само през горещите месеци.

Събитието беше посетено от журналисти, почитатели на марката, както и известни инфлуенсъри като: Мона Гочев, Теа Минкова, Ивелина Чоева и др.

 

По този повод беше презентиран специален Instagram филтър, който представя последствията, които UV лъчите оставят по кожата.

Революцията си има име – Mexoryl 400

С лансирането на продуктите, съдържащи филтъра Mexoryl 400 (първият филтър, осигуряващ UVA защита в спектъра между 380-400 nm), La Roche-Posay поставя нови стандарти в грижата за кожата. Продуктите Invisible Fluid SPF50+ и Hydrating Cream SPF50+ клинично доказано предпазват от тези опасни лъчи и след нанасяне създават усещане за лекота.

Благодарение на тях, кожата запазва естествения си защитен механизъм, който успешно се бори срещу стреса, хиперпигментацията, появата на бръчки и лунички, причнинени от фотостареенето. Кожата на лицето има силен съюзник, който я снабдява с оптимална защита всеки ден – невидимата бариера на Anthelios UVMUNE 400 SPF 50+

Повече информация за Anthelios UVMUNE 400 SPF 50+, както и за други SPF продукти на La Roche-Posay, може да намерите на официалния сайт  La Roche-Posay.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Новини

17,862 преглеждания

Comments are closed.