Музейко и 24Kitchen подкрепят Food Revolution на Джейми Оливър

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

FRD17-Logo

На 19 май 2017 г. (петък), в подкрепа на глобалната инициатива на Джейми Оливър Food Revoluiton 2017, кулинарният канал 24KITCHEN и Детски научен център Музейко организират поредица от активности, с които децата да се учат как да се хранят здравословно.

За шеста поредна през втората половина на май, фондацията на Джейми Оливър организира ден, в който малки и големи в цял свят приготвят здравословна рецепта под ръководството на популярния готвач и научават важни факти за полезната храна и нейното приготвяне, информират се за вредните хранителни навици, които увреждат здравето. Food Revolution Day се отбелязва чрез различни дейности по цял свят и всеки може да се присъедини и да стане посланик на идеята. Инициативата има за цел да насочи вниманието към това колко е важно хората да приготвят прясна здравословна храна и да повиши информираността за това как тя влияе върху върху здравето и качеството на живот. Според Джейми Оливър, всичко започва със събуждането на любопитството на децата към храната и е важно за здравето им те да развият отношение към полезната храна и да придобият по забавен и приятен начин ценни умения за приготвянето й още от ранна възраст.  Повече за Food Revolution Day можете да научите от сайта www.jamiesfoodrevolution.org.

Заниманията в Музейко, организирани от 24KITCHEN в подкрепа на инициативата, са включени в цената на билета, като само за готварските работилници е необходимо предварително записване, което се осъществява през сайта на Музейко.  

ПРОГРАМА за  19 май 2017 г.: FOOD-REVOLUTION-2017_GREENS

 11:00 ч.  – 16:00 ч.  

Садене на подправки и други растения в Експериментариума или Градината на Музейко.

В зависимост от метеорологичните условия, деца и родители ще могат да си посадят сезонни плодове, зеленчуци и подправки. Дискусия по темата колко е важно да се храним разнообразно и да включваме зеленчуци в менюто си.

Предназначено за: деца над 3 години и техните родители

11:00 ч. – 13:00 ч.

Сортиране на храни

Занимание за най-малките. Децата ще „садят“, „поливат“ и „берат“ в магическата градинка на Музейко и заедно ще учат имената на плодове и зеленчуци, ще усвоят умения как да помагат за приготвянето на трапезата вкъщи и как да подбират вкусни и полезни комбинации.

Предназначено за: деца межу 2 и 5 години и техните родители

11:30 ч. – 13:00 ч.

Готварска работилница: Палачинки с боровинки

Децата под ръководството на ръководител от Музейко приготвят здравословни палачинки по рецепта на Джейми Оливър + дискусия как се приготвя прясна и здравословна храна

Предназначено за: деца над 7 години

С предварително записване

14:00 ч. – 15:30 ч.

Готварска работилница: Палачинки с боровинки

(Възможност за снимки и репортажи от работилницата)

Децата под ръководството на ръководител от Музейко приготвят здравословни палачинки по рецепта на Джейми Оливър + дискусия как се приготвя прясна и здравословна храна

Предназначено за: деца над 7 години

С предварително записване

В различно време през деня по етажите на Музейко

Приказка за фотосинтезата

Заедно с децата и техните родители екип на Музейко ще разкаже интерактивна научна приказка за процеса на хранене при растенията. Децата ще участват в мини-театър, в който всеки има своята важна роля.

Предназначено за: деца до 6 години

Групи до 15 деца и техните родители

24KITCHEN_Muzeiko_Food-Revolution-2017

****

За 24KITCHEN

24KITCHEN е телевизионен проект на FOX Networks Group в Европа. Каналът бе създаден, за да отговори на нарастващия интерес на европейците да приготвят храната си сами, да поставят на все по-приоритетно място качеството на продуктите и да гледат кулинарни предавания по телевизията. 24KITCHEN споделя загрижеността на хората за качеството на продуктите и здравето им. Програмите показват свежи продукти, здравословна обработка и разумно хранене. Готвачите на 24KITCHEN са сред най-популярните световни и местни имена. Те предлагат важни и любопитни факти за храненето, вкусни съставки, аромати и комбинации от цял свят и най-доброто от местната традиция. 24KITCHEN е стил на живот, не само начин на хранене. www.24kitchen.bg

 ***

За Музейко

Детски научен център Музейко е място, където децата учат докато се забавляват. Специално разработените за тях програми събуждат интереса им към науката и изкуството. В Музейко работят млади учени и педагози, мотивирани да споделят своите знания с всеки, който търси и задава въпроси. Желанието им е да провокират любопитството не само на децата , но и на техните родители и учители и да ги окуражат да прекарват повече качествено време заедно. Всяка дейност и експозиция в дома на Музейко е свързана с наука, инженеринг, екология, комуникации или социални умения, но по един забавен и приятен за децата начин, като връзката се осъществява често посредством изразния език на изкуството. Съдържанието на изложбите в Музейко е разработено от водещи учени, преподаватели и дизайнери в съответствие със съвременните тенденции в областта на образованието и е базирано върху теориите за ученето чрез игра и приложни дейности, множеството интелекти, сугестопедията, както и други признати техники за откриване и разгръщане потенциала на детето. Образователният екип на Музейко разработва разнообразни творчески ателиета и дейности (кратки научни експерименти, тематични дни, организирани разходки и др.), които имат за цел да разширят хоризонта на децата, да провокират мисленето им и да ги изградят като отговорни, добре образовани и активни бъдещи граждани като им дадат знание под формата на забавление.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,388 преглеждания

Comments are closed.