Моркови и ориз в гювече (8 месеца плюс)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Продукти:

3 чаши настъргани моркови

3 чаши сготвен кафяв ориз

½ чаша фино нарязан лук

1 с.л. нарязан свеж магданоз

¼ ч.л. сол (не е задължително)

1 – ½ чаши кисело мляко

½ чаша разбити жълтъци

3 с.л. настъргано сирене пармезан

Смесете морковите, ориза, лука, подправките и солта в купа, разбъркайте, за да се размесят добре. Добавете млякото (или киселото мляко) и жълтъците и разбъркайте. Намажете стъклен съд с мазнина за готвене, разпределете сместа равномерно и поръсете със сирене. Печете на 190 С 50 мин. или час. Проверете с нож дали се е изпекла и вътрешността. Вдигнете от котлона 5 мин. преди да сервирате. Това количество е достатъчно за цялото семейство плюс бебето!

Виж всички рецепти

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

735 преглеждания

Comments are closed.