• No categories

Малинова панакота и други летни магии

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
Panakota

Продукти:

400 мл. заквасена сметана или гъсто кисело мляко

400 мл. течна сладкарска сметана (подсладена)

150 мл. прясно мляко

100 мл. вода

150 гр. захар или друг подсладител (ако не е подсладена сладкарската сметана)

25 гр. желатин

200 гр. малини

Начин на приготвяне:

Разтоварете желатина в хладка вода, за да набъбне. Затоплете леко млякото и го смесете с набъбналия желатин и разбъркайте добре, докато желатинът се разтвори напълно.

Разбийте течната сметана със захарта, ако тя самата не е подсладена, добавете киселото мляко или заквасената сметана и разтворения в млякото желатин. Разбъркайте до пълното смесване на всички съставки.

Вземете стъклена или друга подходяща форма и наредете малините на дъното й и внимателно ги залейте със сместа. Покрийте с домакинско фолио и оставете в хладилника за около 2 часа, докато сместа се желира добре.

Забележка: Ако в сместа попаднат бучки неразтворен желатин, прецедете я.

Още рецепти с малини:

Biskvitena torta_660x430
Бисквитена торта с малини

malinov sheik-100
Малинов шейк

Parfe_1
Малиново перфе

ee3823039b7316ae239b2f225780d9f5_big
Малинова близалка

Malinovo-mentov-4iizkeik-v-4asha
Малиново-ментов чийзкейк

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

5,353 преглеждания

Comments are closed.