Малинова панакота и други летни магии
Продукти:
400 мл. заквасена сметана или гъсто кисело мляко
400 мл. течна сладкарска сметана (подсладена)
150 мл. прясно мляко
100 мл. вода
150 гр. захар или друг подсладител (ако не е подсладена сладкарската сметана)
25 гр. желатин
200 гр. малини
Начин на приготвяне:
Разтоварете желатина в хладка вода, за да набъбне. Затоплете леко млякото и го смесете с набъбналия желатин и разбъркайте добре, докато желатинът се разтвори напълно.
Разбийте течната сметана със захарта, ако тя самата не е подсладена, добавете киселото мляко или заквасената сметана и разтворения в млякото желатин. Разбъркайте до пълното смесване на всички съставки.
Вземете стъклена или друга подходяща форма и наредете малините на дъното й и внимателно ги залейте със сместа. Покрийте с домакинско фолио и оставете в хладилника за около 2 часа, докато сместа се желира добре.
Забележка: Ако в сместа попаднат бучки неразтворен желатин, прецедете я.
Още рецепти с малини:
5,356 преглеждания