Лятна академия за деца и ученици в НХА през август

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

d0cc47b2fcc0453116f01a44550eb47a48f60789

Седмото издание на Лятната академия за деца и ученици ще се проведе от 1 – 31 август, всеки делничен ден от 09:00 до 18:00 часа

„На 1 август (понеделник) 2016 г. в двора на НХА с хепънинг „В страната на ОЗ“, вдъховен от детския роман „Вълшебникът от ОЗ“ на Лиман Франк Баум ще бъде открита тазгодишната Лятна академия за деца и ученици.
Лятната детска академия е дългосрочен образователен проект на НХА и е предназначена за деца и ученици от 6 до 15-годишна възраст. Всеки делничен ден през месец август от 9:00 до 18:00 часа в ателиетата и в дворното пространство на НХА младите художници ще имат възможност да творят с различни живописни, графични и пластични материали, в разнообразни приложни и кавалетни техники. Ще могат да експериментират и да се забавляват заедно със студентите – бакалаври и магистри, от различни специалности на Академията, придобили и втора специалност „Теория и практика на художественото образование“.
Програмата на лятната академия включва занимания в ателиетата по живопис, скулптура и графика, създаване на авторски книжки, изработване на кукли и сувенири занимания по калиграфия, керамика, текстил, мода и други. Ще бъдат организирани посещения на галерии и музеи, и участие в работилници с демонстрации на гостуващи артисти.
И тази година в модул „Заедно“, ще бъдат приобщени деца в неравностойно положение. За тях Академията осигурява квалифицирани специалисти от магистърска програма „Арт-терапия“.
Лятната академия ще завърши с изложба в галерия „Академия“. Експозицията ще се казва „ОЗ-ложба“ и ще включва най-добрите постижения на участниците в „Лятна академия за деца и ученици – август 2016“.
На карнавала при закриването на Лятната детска академия малките академици ще получат дипломи за участие, награди, подаръци, лакомства и ще пуснат традиционната „Летяща инсталация“ с послание за мир.
За повече информация:
Мария Ландова – ръководител на проекта
тел: 0888148715

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4,633 преглеждания

Comments are closed.