Кокосовото масло и бебетата

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

coconut-oil_63410905

Кокосовото масло е безценно в кухнята и кулинарията, но е прекрасно и за редица козметични цели. За бебето и нежната му кожа е безценно. То има естествени антибактериални и противовирусни свойства, не съдържа оцветители, консерванти и аромати и на практика е чисто от примеси.

Как можете да го включите в грижата за бебето вижте в следващите редове.

1. Против подсичане

Кокосовото масло успешно се използва, за да успокои зачервената бебешка кожа. То попива бързо и не оставя петна по дрешките. Достатъчно е да нанесете тънък слой върху засегнатите участъци от кожата на бебето, това обикновено са гънките и ще се удивите колко бързо кожата ще се възстанови, при това, ухаейки прекрасно.

2. За лечение на крусти по главичката 

С леки масажни движения нанесете кокосово масло върху скалпа на бебето и оставете да подейства за около 20-30 минути. Кокосовото масло има отлични хидратиращи и подхранващи свойства. Добре е да направите процедурата преди вечерната баня, за да измиете главичката в топла вода. Ако е необходимо изрешете с мека четка скалпа, за да паднат омекналите корички. Ако бебето ви няма много косичка, можете да премахнете люспичките с влажна мека кърпа.
Кокосово масло ще предотврати повторната поява на крусти в бъдеще.

3. За масаж на бебето

В Първите седем сме писали много за ползите от масажа за бебетата. Освен, че той укрепва връзката между родителя и бебето, помага на малкото да се отпусне, да има здрав и отпочиващ сън, а продуктите, с които се прави подхранват и се грижат за кожата. Масажът с кокосово масло е от голямо значение при бебета с по-чувствителна и лесно раздразнима кожа, тъй като нежно подхранва и овлажнява всеки сантиметър от нея. Нежният кокосов аромат действа успокояващо и релаксиращо, както на бебетата, така и на майките им.

4. По време на баня

Смесете една чаена лъжичка кокосово масло и 1 капка чисто лавандулово масло и прибавете към водата във ваничката за вечерната баня. Ще се удивите колко по-спокоен и здрав сън ще има вашето бебе през цялата нощ.

baby-massage-380x253

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

11,004 преглеждания

Comments are closed.