Как да намерите бързо детето си, ако го изгубите в тълпата

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

iflost

Лятото е сезонът на ваканциите, отпуските, лежерните разходки, шумните улици и пълните с хора градинки. Това е и сезонът на най-различни панаири, карнавали и фестивали, които събират на едно място хиляди хора. Много родители се отказват да ги посещават, защото няма на кого да оставят детето си, а не искат да го взимат със себе си, защото знаят, че не е безопасно. Като цяло посещаването на такива мероприятия с деца си е истинско предизвикателство, но ако изберете да вземете детето си с вас, е необходимо да се погрижите за неговата безопасност.

Чували сме какви ли не налудничави идеи, целящи да държат наследника „под око“ и на „една ръка разстояние“, включително и тази, да татуираме на видно място адрес и телефон, за да може всеки да се информира и да го върне на родителите му възможно най-бързо.

Вместо драстичната мярка с татуировката, ето каква идея дошла на една майка, която от една страна не искала да пропуска любимия си фестивал, а от друга въпросът с оставянето на детето бил трайно неразрешим.

На ръчичката на детето тя написала с маркер „Ако се загубя, позвънете на …“ и телефонният си номер, след което фиксирала надписа със защитен филм, така че да не може да се изтрие при миене.

Когато тръгваме за такива мероприятия е добре да предупредим детето, че ще сме на място, където ще има много хора и че е възможно да се загуби. Най-важното, което трябва да знае детето от най-ранна възраст е, че не бива да се паникьосва и че трябва да потърси помощ от правилните хора. А правилните хора са други майки с деца или бебета в колички, полицейски служители или други служебни лица в униформи. Кажете на детето, че в такава ситуация е достатъчно да помоли хората да се обадят на посочения номер.

Друга добра идея е да щракнем хлапето с телефона си на излизане, така при нужда ще можем най-точно да опишем как изглежда детето, с какво е облечено и обуто, което също е от особена полза, ако се наложи да го търсим.

Източник: weightdownweightloss.wordpress.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

21,564 преглеждания

Comments are closed.