Бременна сте, гади ви се сутрин? Не се тревожете, ще имате умно дете!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

rp_morning_sickness_pregnancy.jpg

Според канадски учени, бременните жени, които страдат от сутрешно гадене, повръщане и се чувстват зле в първите месеци от бременността, обикновено имат деца с висок коефициент на интелигентност.

Изследователите от детската болница в Торонто са установили, че жените с тежка бременност, съпроводено от гадене и повръщане – т. нар. Hyperememsis Gravidarum, обикновено имат много умни деца.

В проучването са взели участие 121 деца та възраст между три и седем години, чийто майки съобщават, че по време на бременността си са страдали от средна до тежка форма на Hyperememsis Gravidarum.

Учените са установили, че тези деца имат по-високи резултати на тестовете за интелигентност. Тяхната памет е по-развита, както и езиковите им умения.

За сутрешното гадене през бременността

Сутрешното гадене и повръщане засяга около 80% от бременните жени. При някои жени тези симптоми продължават през  първите три месеца  от бременността, но понякога могат да продължат последния триместър.

Изследователите смятат, че хормоните на бременността, свързани със сутрешното гадене и повръщане, имат положителен ефект върху развитието на мозъка на плода.

Д-р Ирен Нулман споделя пред Reuters Health, че може да се предполага, че гаденето и повръщането по време на бременността не само не вреди на плода, но може да окаже положително въздействие в дългосрочен план за умственото и психическо развитие на детето в бъдеще.

Това, безспорно е добра новина за всички бъдещи майки, които се чувстват зле сутрин и страдат от Hyperememsis Gravidarum.

Сутрешно гадене: причини, фактори и лечение

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

21,169 преглеждания

Comments are closed.