Медията на новото поколение родители
logo_purvite7 logo_purvite7
  • Актуално
    • Събития
    • Празници
    • Новини
    • Забавно
    • Конкурси
  • Бременна съм
    • Зачатие
    • Раждане
    • Бременност
    • Споделено
    • Здраве
  • Бебето
    • Отглеждане
    • Хранене
    • Бебешка кухня
    • Развитие
    • Полезно
  • Детето
    • Развитие
    • Възпитание
    • Игри
    • Полезно
  • Наръчник за родители
    • Минутка за мама
    • Специалистът съветва
    • Деси каза
    • Питай баща си!
    • И баба знае!
    • Споделено
    • Правата ми!
    • Полезно
    • Места
    • Находка
  • Направи с мама
  • Вкусно
  • Списанието
    • Чети онлайн
    • Реклама
  • Зона за деца
    • Игри
    • Приказки
    • Стихотворения
Font ResizerAa
Първите седемПървите седем
Търсене...
  • Актуално
    • Събития
    • Празници
    • Новини
    • Забавно
    • Конкурси
  • Бременна съм
    • Зачатие
    • Раждане
    • Бременност
    • Споделено
    • Здраве
  • Бебето
    • Отглеждане
    • Хранене
    • Бебешка кухня
    • Развитие
    • Полезно
  • Детето
    • Развитие
    • Възпитание
    • Игри
    • Полезно
  • Наръчник за родители
    • Минутка за мама
    • Специалистът съветва
    • Деси каза
    • Питай баща си!
    • И баба знае!
    • Споделено
    • Правата ми!
    • Полезно
    • Места
    • Находка
  • Направи с мама
  • Вкусно
  • Списанието
    • Чети онлайн
    • Реклама
  • Зона за деца
    • Игри
    • Приказки
    • Стихотворения
Начало » Аспержи в бекон
Вкусно

Аспержи в бекон

Първите седем
От Първите седем
Последно обновена: 07.04.2015
Сподели

Аспержи в бекон

Аспержи в бекон

Време за приготвяне: 30 мин., 2 порции

 

Продукти:

1/2 кг аспержи

зехтин

150-200 тънко нарязан бекон

1с. л. бекон

щипка сол

 

Как се прави:

Сезонът на аспержите е в разцвета си и с голямо удоволствие ще споделя една от любимите ми уикенд-рецепти – аспержи загърнати в глазиран с мед бекон. Приготвят се бързо, лесно, леки са и много подходящи за градинско парти.

Аспержите се измиват. Oбелва се 4-5 см от долната част на всяко стъбло, огъва се леко и се пречупва точно там, където започва крехката и сочна част. След като са почистени, аспержите се намазват със зехтин и се поръсват леко със сол. Всяко стъбло се загръща спираловидно с парче бекон. Пекат се на грил във фурната на 200 градуса или върху градински грил с въглища. Няколко минути след като бекона започне да се запича, се намазва с мед. Готвят се между 10 и 15 минути, докато бекона стане хрупкав, а аспержите крехки.

Поръсете с прясно настърган Пармезан и вдигнете чаша добре охладено Пино Гри в чест на тази скромна наслада.

Виж седемте рецепти от Bob the Chef

www.bobthechef.com/bg

Сподели статията
Facebook Email Copy Link Print
Предишна статия „Роберта балет“ отбелязва рожден ден и юбилей със спектакъла „Съкровищата на живота“
Следваща статия Как празнуват Великден по света

Актуално

Съперничество между децата: защо се появява и как да го овладеем?
06.11.2025
Истинската сила да се отдръпнеш: Урок от Мечо Пух
03.11.2025
Изображение: © Pexels
Да ваксинираме ли детето срещу грип? Аргументи ‘за’ и ‘против‘
03.11.2025

Наръчник за родители

Как да помогнем на децата да са по-малко стресирани
18.09.2019
Съвети за здрави детски зъби при деца над 6 г.
02.10.2015

Прочетете още

Вкусно

Спанак със сусам и чесън на тиган

07.04.2015
Вкусно

Пакистанско барфи

01.09.2015
Вкусно

Малиново-ментов чийзкейк в чаша

07.04.2015
Вкусно

Телешки пай с картофи

07.04.2015

Медията на новото поколение родители

ПЪРВИТЕ СЕДЕМ се ражда и започва своите ПЪРВИ СЕДЕМ. Ние сме като едно прохождащо дете и ще се надяваме на вашата благосклонност и разбиране, търпение и желание да бъдете с нас по пътя на нашето израстване.
  • За нас
  • Реклама
  • Контакт
  • Поверителност
  • Условия за ползване

© 2025 Първите седем | Изработка на сайт от BEKYAROV.NET

Welcome Back!

Sign in to your account

Потребителско име или email адрес
Парола

Забравена парола?

Not a member? Sign Up
Purvite7.bg използва бисквитки (cookies), за да подобри предлаганите услуги.