Моливчето, което кара думите да цъфтят

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

 sprout_writing

Sprout е моливчето, което иска да бъде растение, когато спре да пише. Когато стане прекалено малък, за да може да се използва като молив, можете да го посадите и от него да поникнат цветя, подправки и стайни растения!

Представете си, че има молив, който вместо да бъде захвърлен, след като се изхаби, той може да бъде посаден в саксия и от него да поникне растение. Ами, ако такъв молив може да порасне? Е, вече има такъв молив!

Sprout е молив, който има капсула със семка от растение накрая си. След като спре да живее като молив (защото е станал прекалено къс), можете да го поставите в саксия и да го напоите с вода. Това ще накара капсулата накрая на молива да се разтвори и влагата ще провокира процеса на покълване в семката, която се намира вътре.  

sprout_planting

sprout_watering

Това моливче Sprout е на път да стане репичка.

Видове моливчета Sprout. Измежду кои видове растения мое те да избирате като си купувате тези моливи:

Босилек

Невен

Кориандър

Чери домати

Копър

Патладжан

Незабравка

Зелен пипер

Органик босилек

Органик чери домати

Органик домати

Люти чушлета

Мента

Грамофончета

Магданоз

Репичка

Розмарин

Градински чай

Мащерка

Домат

Асортиментът ще се разширява все повече – както при растенията, така и моливите. Създателите планират да създадат цветни моливи, от които поникват същия цвят цветя.

sprout_short

Когато моливът ви не става за писане – е време да го посадите!

Писането със Sprout

Наистина е много хубаво да се пише със Sprout – дървените моливи са толкова приятни за пипане. Дизайнът на моливчето е от висококоачествен кедров материал, който го прави много лесен за подостряне и за гледане. Ухае прекрасно на гора, а графитът, който е поставен е много мек и пише чудесно.

Sprout е удоволствие за писане. С това моливче думите ви буквално процъфтяват. То няма гума, а капсула на другия край.  Когато стане прекалено късо, за да се пише с него идвай най-веселата част от употребата му, защото производителите искат всеки сантиметър от молива да бъде използван по забавен начин.

sprout_scheme

Как да посадим Sprout?

Когато моливът е прекалено къс, за да се пише с него (или веднага след като си го купите – ако нямате търпение), трябва просто да го мушнете с капсулата надолу в саксия с пръст и да го полеете. Водата ще разгради капсулата – направена от екологично чисти материали и ще активира процесите на покълване в семката. Моливът можете да оставите да стърчи от пръстта, защото освен всичко друго върху него е написан вида растение, което се съдържа в капсулата ис лед като го посадите, то ще продължи да ви служи – като табелка.

След като го посадите трябва да поливате моливчето всеки ден.  След около седмица, ще се пови стръкчето на растението. Почти няма шанс да не поникне растението ви, защото за сигурност производителите слага минимум по 3 семки в капсулата. Всеки молив идва с инструкции за посяване.

За идеята

Дизайнерите на Sprout се срещат на дизайн курс за млади дизайнери MIT , където са получили задачата да направят предмет, предназначен за еко-офиса от бъдещето. Ето как се ражда Sprout!  Като начин да се свържем отново с природата. Дизайнерите искат да виждат молива в ръката на всяко малко дете и на всеки бизнесмен.

Можете да си закупите Sprout от тук.

Прочетете още:

dama_draw  “Не се сърди човече” в гигантски формат

unbelievable-places-1-1  Най-невероятните места на планетата

waldorf_room  Какво представлява философията на Валдорф?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Находка

3,291 преглеждания

Comments are closed.