“Не се сърди човече” в гигантски формат

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

dama_draw

Снимка: Credo bonum

„Не се сърди човече“ на асфалта пред блока? Огромна „Дама“ – но в по-забавен и модерен вариант на площадката в квартала? Защо днес на площадката имаше повече деца от обикновено? Какви са тези големи и пъстри площадки, които се появиха тук-там в София през последните дни?

През октомври децата и младежите имат дори повече шарени причини да излязат навън и да се раздвижат. Благодарение на сдружение „Обществен КОМПАС” , на различни места в София се появиха уголемени версии на добре познатите детски настолни игри, но в по-модерни версии. В тях децата играят ролята на пионките и „влизат“ и „излизат“ от игра по добре познатите правила. Минималният брой участници е 2-ма, а ако има повече желаещи на площадката, се създава цял отбор. Това означава, че в отбора освен деца, могат да влизат мама и тате или баба и дядо.

Друга бордова игра, която може да се открие, нарисувана  на асфалта е познатата от детство „„Стълби и змии”. В нея всеки участник преминава през квадратчета от 1 до 100, преминава по стълби и прескача препятствия змии.

Първите площадки вече са налице! На 12 и 13 октомври в кв. Изток (градинката зад КАТ) се появи първото огромно “Не се сърди човече” и играта “Змии и стълби” .

Игрите и съоръженията към тях са напълно безплатни и достъпни по всяко време.

Площадките на Сдружение „Компас“ се намират на следните места:

жк. Банишора:

* бул. „Христо Ботев” в района между ул. „Клкотница” и ул. „Струга”

* бул. „Христо Ботев” – градинката пред Центъра по трансфузионна хематология

жк. Изток:

* градинката до КАТ, ул. „Лъчезар Станчев”

* градинката на ул. „Чарлз Дарвин” до блок 48

* градинката зад Японското посолство

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Находка

4,285 преглеждания

Comments are closed.