Улица за игра

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

play_street

Прекрасна нова инициатива, наречена Улица за игра (Play Streets) започва това лято в английския град Рединг, Бъркшир, Англия.

Това лято всяка една улица в английското градче може да бъде затваряна за движение, за да могат децата да играят на спокойствие и без родителите им да се тревожат за тях. Достатъчно е жителите наулицата да подадат документи към местната община с подписи на около 2/3 от тях и общината е готова да осигури на децата улица, на която да играят по 3 часа на ден, веднъж седмично или веднъж на две седмици – според желанието на гражданите. Да, точно както играехме ние като малки! За възрастните това е чудесна възможност да опознаят съседите си без да се налага да се безпокоят за децата си и за това, че могат да излязат на улицата при колите. Това е инициатива, подета от общината на Рдинг, която стартира сега и ще бъде в „изпитателен срок“ за една година. Ако има интерес към нея и след това, тя ще продължи.

Чудесно е, че в днешно време, в толкова голям и забързан град, какъвто е Рединг, е възможно да се осъществи подобна идея, която насърчава децата да играят навън, да се движат по няколко часа на ден, да се срещат с приятели, а родителите им да имат възможност да се запознаят със съседите си и да осигурят спокойствие за себе си , докато малките правят това, което могат най-добре: да играят! Вие не бихте ли искали подобна инициатива във вашия град?


Прочетете още:

nyc-rainwater-playgrounds-1   Най-невероятните детски паркове в света

divorced_parents   Инициатива за повече права на бащите

baby_mothehand_dadyhand   93 % от новородените бебета са с ГМО токсини в кръвта

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Находка

1,325 преглеждания

Comments are closed.