Значението на имунната система на бебето

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Първите 1000 дни на вашето бебе. Това е времевият прозорец от зачеването до 2-рия рожден ден и е периодът, когато се осъществява най-бързият растеж на имунната система. Защо имунитетът е толкова важен?

Здравата имунна система е един от градивните елементи на организма. Може да помогне на вашето бебе, да се бори с инфекциите и вирусите, да облекчи симптомите или да съкрати хода на заболяването на по-късен етап от живота му и като възрастен.

Важно е да знаете, че малко след раждането , имунната система на вашето бебе все още не е напълно развита и че можете да насърчите развитието й. Имунитетът трябва да се изгражда постепенно и в този случай решаваща роля играят чревните бактерии и правилният хранителен режим.

Ролята на чревните бактерии

Докато червата съзряват, взаимодействието на множество полезни бактерии в тях играе решаваща роля за здравословното развитие на имунната система.

Поселването на чревната флора с тези важни бактерии, като бифидобактериите, започва по време на вагиналното раждане и продължава чрез кърменето малко след това.

По време на вагиналното раждане новороденото се поселва с „добри“ бактерии чрез вагиналната флора на майката, като бифидобактериите. Кърменото бебе има специална чревна микробиота, съставена главно от бактерии, които произвеждат киселина, която служи като „храна“ за добрите бактерии, като бифидобактериалните, които се намират в червата. По този начин те спомагат за потискането на нежеланите патогени и микроби и подпомагат развитието на имунната система. Бебе, родено със Цезарово сечетие (секцио), няма бифидобактерии и във микробиотата му могат да се открият повече кожни бактерии.

Значението на правилното хранене

Храненето играе важна роля за изграждането на чревния микробиом и по този начин за здравословното развитие на имунната система. Ако по някаква причина вашето бебе се роди чрез Цезарово сечение (секцио) и кърменето не е възможно, по-нататъшното колонизиране на полезни бактерии може да се подобри чрез храната.

Благодарение на изследванията на учените са разработени млечни формули, които са богати на тази полезна бифидобактерия.

Имунитетът е доста деликатна и сложна тема. Вярваме, че го опростихме и доближихме до вас. Нашият съвет е да се свържете със здравния специалист, който проследява здравето и развитието на вашето дете, ако искате да се потопите по-дълбоко в тази тема. Със сигурност ще бъде полезно за вас и вашето мъниче.

Важна бележка: Кърменето е най-доброто за Вашето бебе! Консултирайте се със здравен специалист, преди да използвате продукта.

Спонсорирано от: “Нутриция”

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

5,221 преглеждания

Comments are closed.