Първият в света куклен спектакъл, със смесена и виртуална реалност с премиера в Габрово

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

ostrovat-na-sakrovishtata

Малка Театрална Компания официално представя първия в света куклен спектакъл, който съчетава в себе си технологиите за смесена и виртуална реалност (MR/VR – mixed reality/virtual reality).

Премиерата на „Островът на съкровищата v1.0.“ е в Дома на хумора и сатирата – Габрово, на 28 октомври.

Куклено-театралният спектакъл, който съчетава живата актьорска игра с технологиите за MR и VR е базиран на класическия роман на Р.Л.Стивънсън – „Островът на съкровищата”. В него актьори, кукли и виртуални елементи на декора взаимодействат помежду си. Публиката вижда виртуалните обекти във физическото пространство благодарение на мобилно приложение, инсталирано на смартфон, комбиниран с VR/AR хедсет. На всеки зрител компанията предоставя такъв комплект за времето на представлението.

Ще бъдат изиграни общо 6 представления – на 27 и 28 октомври от 11:00ч и 18:00ч и 29 и 30 октомври от 17:00ч. Поради ограничения брой места е необходимо предварително записване на зрителите.

Спектакълът е подходящ за деца над 10 години.

Проектът се реализира с подкрепата на Програма Култура на Община Габрово, а партньори в него са „Сандбокс“ и Музей на хумора и сатирата.

Режисьор на спектакъла е Емил Йорданов.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,308 преглеждания

Comments are closed.