Да играем! На четири месеца и две седмици

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1)      Можеш ли да сложиш това?

Ето един забавен начин да отдадете заслуженото на нарастващото задоволство на мъничето Ви от необичайните случки.

Умения, които играта развива: зрителни, усещане за причинно-следствената връзка

Необходими материали: богат набор необичайни предмети, които да поставяте на главата си

Преструвайте се, че домът Ви е магазин за шапки и съберете известен брой потенциални артикули. Нищо не кара бебето да се смее така, както да Ви види с нахлупен на главата чайник. Картонена кутия, пластмасова купа, чифт къси панталони или плетена кошница от ракита също стават за този номер. С поставянето на всеки предмет върху главата си, правете объркана физиономия към бебето и го питайте: “Харесваш ли шапката ми?”. Можете дори да го сложите да седне пред огледало и да го оставите на свой ред да изпробва негов размер ли са глуповатите шапки.

2)      Гребане в ритъм

В следващия месец или малко повече бебето Ви навярно ще е готово за пръв път да седи без допълнителна опора. То с радост би се упражнявало за това събитие, ако му помагате да се изправя. Весела гимнастика с гребане ще укрепи мускулите на гръбчето му в подготовка за седналото положение.

Умения, които играта развива: обща моторика

Необходими материали: няма

При тази игра на гребане “управлявате лодка” като пеете “Греби, греби, греби с лодката си “. Седнете на пода с разтворени V-образно крака като при изходно положение за изпълняване на упражнения за разтягане. Сложете бебето да седне срещу вас, подпирайки го с твърда възглавничка или друга подходяща подпора за опора. Хванете здраво дланите му и лекичко придърпайте напред, така че да се наведе към вас, докато Вие същевременно се накланяте малко назад. Върнете се обратно, така че то да се наклони назад, а Вие – напред. Пейте песничката с бавен нежен глас, така че движенията напред и назад да съвпадат с по една от ключовите думи. Ритъмът на последната фраза трябва да бъде “ЖИВОТЪТ (напред) е МЕЧТА (назад)”. Когато бебето Ви свикне с тази игра, можете да увеличите амплитудата на наклоните и да гледате как се залива от смях в очакване на движението.

 

Виж игри за предходната седмица

Виж игри за следващата седмица

Виж всички игри

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

659 преглеждания

Comments are closed.