5 сутрешни навика за изгаряне на повече калории през деня

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

purvite-sedem-metabolizum

1.       Правете сутрешна гимнастика

Сутрешната гимнастика доказано засилва метаболизма в организма, а редица проучвания доказват, че хората, които редовно правят такава изгарят повече калории през целия ден, отколкото хората, които правят гимнастика или посещават фитнеса в друго време от деня.

Затова не пропускайте да поздравите слънцето всеки ден, а то ще ви възнагради с добро настроение и по-тънка талия.

2.       Интензивна сутрин=повече изгорени калории за деня

Дори най-обикновените и добре познати упражнения за които се сещате, изпълнени с интензивно темпо в продължение от 3 до 5 минути ще повиши способността на организма да се отърве от най-малко  допълнителни 200 калории на ден.

Такова например може да е интензивно 5 минутно скачане на въже.

3.       Закусвайте!

Не пропускайте закуската с идеята, че това ще ви помогне да отслабнете или да поддържате добра форма. Колкото и да не ви достига времето сутрин покрай децата и семейните задължения – хранете се сутрин. Точно това хранене за деня държи събужда метаболизма и подпомага поддържането на добра форма.

Ако не искате да пълнеете – закусвайте!

4.       Допълнителни 10 минути кардио упражнения

Добавете 10 минутна кардио тренировка за повишаване на мускулния тонус и маса и ще забравите завинаги за борбата с калориите. Както и гимнастиката, тя също е добре да е преди обяд.

5.       Междинните закуски

Те съвсем не са измислени случайно. Леките междинни закуски между закуската и обяда и между обяда и вечерята подават правилни сигнали на организма и повишават метаболизма като подпомагат успешното изгаряне на излишните мастни депа. Изберете закуски, богати на фибри, витамини и минерали.

Например: Круши или ябълки с канела, зърнени барчета без захар, кисело мляко.

Превод и адаптация от popsugar.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

9,053 преглеждания

Comments are closed.