5 бързи детокс съвета за здраве и красота

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

detox_suveti

Обикновено януари е месецът, за който имаме прекрасни намерения, надежди и много нови планове. Това е времето, в което сме склонни да даваме щедри обещания, най-вече към себе си. И шансът да ги устоим е повече от реален.

Едно от най-често срещаните намерения в началото на новата година е да се грижим повече за себе си, да си обръщаме достатъчно внимание, да мислим за здравето и външния си вид с уважение и на първо място с грижа.

Всеизвестен е обаче и фактът, че тези намерения лесно се провалят заради куп причини, свързани със зимата, студа, късите дни, многото празници и слабата мотивация.

Какво обаче е нужно, за са удържим обещаното към нас самите, без да отлагаме за следващата седмица добрите си намерения, така че не само да изглеждаме свежи и позитивни, но и да сме наистина заредени с енергия и положително отношение към света около нас?

Оказва се, че за да постигнем това е съвсем лесно, при това ако се придържаме само и единствено към следващите пет лесни стъпки:

1. Да спим достатъчно
Какво означава това? Дори когато си мислим, че спим достатъчно, често часовете отделени за сън са не само недостатъчни, но сънят е и некачествен. За да възстанови жизнените си сили човешкият организъм се нуждае от 8 часа сън в денонощието. Мнозина смятат, че това е сумарното време, отделено за сън през денонощието, но според специалистите именно нощният сън е от значение за успешната регенерация на клетките и възстановяването на целия организъм, така че да е зареден с достатъчно енергия за деня. Затова е препоръчително да си лягаме най-късно в 23:00 часа.

2. Да заредим зелена трапеза
Зелени салати, спанак, броколи, зеле, свежи подправки, авокадо и всички останали растителни храни, оцветени в зелено, са безценни източници на витамини, минерали и фибри. С помощта на тези зелени „чистачи“ можем да осигурим истински рефреш за организма си. Те са идеални по време на диети и разтоварващи дни, защото освен, че ще подпомогнат извеждането на токсините от организма, те подобряват работата на стомашно-чревния тракт и на цялата отделителна система. Те са и отличен съюзник срещу задържането на течности в организма и образуването на отоци, тъй като имат мощно диуретично действие. С една зелена порция дневно умората отстъпва пред доброто настроение.

3. Водата, без която животът е невъзможен
Първото нещо, което правим сутрин след като се събудим е да измием очите си. Това простичко и толкова естествено действие ни дава свежест и мигновен тонус. Водата прави същото и с организма ни, когато я използваме вътрешно. С нейна помощ прочистването на организма става по възможно най-естествения начин. Когато приемаме достатъчно вода, организмът ни има възможността да се освободи от натрупаните токсини, мазнини и шлаки. Изворната вода е идеалната напитка за всеки, във всяка възраст. Тя не съдържа нито една калория и може да се пие по всяко време. Идеално средство за утоляване на жаждата, за поддържането на перфектно тегло, както и срещу задържането на течности в организма. Благодарение на изворната вода нашите органи и системи са в състояние да функционират в правилния ритъм, така че да сме жизнени и работоспособни възможно по-дълго време.
Специалистите препоръчват приемането на минимум 2 литра изворна вода дневно, а при тежки физически натоварвания и повече.

4. Санитарен полуден, а най-добре цял
Един пречистващ ден в седмицата е разковничето за добра фигура и свеж външен вид. Някой може да каже, че с него и без него, картинката не по-различна, но дори да не вярвате, ако пробвате поне за месец, ще се убедите, че в това малко правило има голям смисъл. Представете си само: Ден, в който да се храните само с течни храни, да пиете само зеленчукови или плодови сокове, а защо не зеленчукови бульони, ако навън е студено и снежно. И, разбира се – вода! Много вода, в която е тайната на живота.

5. Заключете алкохола и цигарите и изхвърлете ключа
Лошите навици и пороци са част от нас самите и понякога колкото повече се опитваме да се разделим с тях, те толкова по-трайно се настаняват в ежедневието ни. Но, нека опитаме първо с малки крачки да се разделяме с поне едно от вредните неща в ежедневието си. Тази седмица да намалим цигарите от 10 на 5, следващата да кажем „Адио, млечен шоколад и сметанови петифури!“, кафето да остане само за аромат, а алкохолът за петък вечер. Само след месец разликата ще е на лице, кожата ще стане по-свежа, сияйна и бляскава, а енергия за нови приключения и предизвикателства ще е в изобилие.

Идва пролет, нека се подготвим да я посрещнем красиви и изпълнени с енергия!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

9,794 преглеждания

Comments are closed.