16 януари – най-потискащият ден в годината

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

deca-v-risk

Според информация във в. „Мирър“ 16 януари е най-потискащият ден в годината. Това е така, защото хората гледат на месец януари по два начина. За оптимистите той е ново начало, а за всички останали е изпълнен с неприятности, а причините за депресията са съвсем обективни. Телата ни са изморени от декемврийската алкохолно-шоколадова диета, а банковите ни сметки са изтънели.

Сутрините са все още доста мрачни и тъмни, а слънцето твърде слабо, за да регенерира нивата ни на витамин D. Именно заради това и най-потискащият ден от годината е именно през месец януари. На всичко отгоре тази година той е и в понеделник.

Средата на месеца е и време, в което мнозина вече са нарушили дадените по Коледа обещания и добри намерения за промени през новата година, а други са се отказали окончателно от тях.

Разбира се, строго научни доказателства и основания за обявяването на тази дата няма, но тя е изчислена от психолога Клиф Арнал по формула, отчитаща фактори като студено и влажно време, дългове, изминалите дни след Коледа, общото чувство за ниска мотивация и още други подобни фактори.

по информация от интернет

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3 456 преглеждания

Comments are closed.