• Няма категории

В сезона на тиквите спасението е тройно шоколадово

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

gallery-1475249406-delish-triple-chocolate-pumpkin-bread-1

След като изгледате това видео трудно ще удържите порива си да го реализирате веднага.

И за да не се лутате и търсите рецептата по видеото, ние ще ви я напишем стъпка по стъпка още тук и сега:

Продукти:

1/2 ч.ч. разтопено масло, плюс още малко за намазване на тавичката
1 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. сурово какао и 1 с.л., за да поръсите тавичката
1 с.л. готов микс от подправки да тиквени сладкиши (канела, карамфил, кардамон и джинджифил)
1 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
3/4 ч.ч. захар
1/4 ч.ч. сметана
1 ч.л. течна ванилия
1 яйце + 1 жълтък
1 ч.ч. шоколадов чипс
1 ч.ч. тиквено пюре (неподсладено)
за шоколадовата заливка:
1 1/2 ч.ч. шоколадов чипс
3/4 ч.ч. готварска сметана

Загрейте фурната до 180 градуса. Разтопете маслото и с част от него намажете тавичката, в която ще печете сладкиша, поръсете вместо с брашно със сурово какао на прах.

В отделна купа смесете всички сухи съставки – брашно, какао, подправките, содата, бакпулвера и солта. Разбъркайте ги. В друга купа смесете разтопеното масло, захарта, сметаната, ванилията, разбитите яйца и бъркайте енергично, докато сместа стане еднородна.  След това я изсипете при сухата смес и разбъркайте докато се смесят добре, накрая прибавете тиквеното пюре и шоколадовия чипс.

Изсипете готовата смес в предварително приготвената тавичка и опечете до „суха клечка“. Печенето отнема около час. Оставете готовия сладкиш върху решетка да се охлади напълно и залейте с шоколадовата заливка.

Приготвянето й става по следния начин: Смесете шоколадовия чипс със сметаната в съд с дебело дъно и загрейте на слаб котлон. Разбъркайте сместа докато се разтопи и последното парченце шоколад. Залейте сладкиша с топлата заливка и оставете да изстине отново.

Да ви е сладко!

рецептата е адаптирана от www.delish.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Вкусно

Етикети:

3,674 преглеждания

Comments are closed.