Пюре от тиква

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

 

Продукти:
1 сладка тиква
Вода
Канела, индийско орехче
(по желание – поръсете с подправки, когато мачкате на пюре или при завирането на водата)
Тиквата се консумира най-добре, когато е изпечена, въпреки че също така можете да я обелите, нарежете на кубчета
и задушите. Печете тиквата, така както сте свикнали да приготвяте и другите плодове, които приготвяте за зимата –
със или без подправки (захар, канела, масло).

Начин на приготвяне:
1. Нарежете тиквата на две части, отстранете семките.
2. Сложете двете половини с лицето надолу в тиган с 3-5 см. вода.
3. Печете около 40 минути до 1 час на температура 19°-22° С.

Кожата ще стане набръчкана и леко „набрана”, а на пипане трябва да усетите, че тиквата е мека.След това издълбайте „месото” и смачкайте на пюре, подправено или не според вкуса на бебето ви.

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4,459 преглеждания

Comments are closed.