Пролетна умора при децата. Как да й противодействаме?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Marsianci_Imunaktive_k

Малчуганите са различни, някои са изключително енергични и подвижни, често казваме на този тип дечица, че са като навити пружинки, които нямат умора. Други пък са по-спокойни като поведение и предпочитат да правят нещата на по-бавни обороти.  От който и тип да са децата ни, ние като родители ги обичаме и се грижим за тяхното добро здраве и форма всеки ден. За съжаление със смяната на сезоните често както при нас, така и при децата ни жизненият тонус пада и се появяват симптомите на пролетната умора. Задавали ли сте си въпроса на какво се дължи тя? Да, смяната на времето несъмнено оказва влияние върху нашата енергичност и се отразява на качеството на съня ни, но голямо значение за нашата отпадналост има по-ограниченият ни режим на хранене през зимата. Липсата на свежи зеленчуци и плодове е причина за недостига на важни витамини и минерали в тялото ни в края на зимния сезон. А често сме изтощени и от прекараните настинки и вирусчета, посетили ни в студените зимни дни.

Как да подготвим децата за новите пролетни приключения и да избегнем пролетната умора?

  • Използвайте всеки удобен момент, когато времето е хубаво, да излезете навън. През зимата слънчевите лъчи често ни липсват и сега е време да презаредим батериите с повече слънце и витамин D.
  • Открийте сезона на карането на велосипед, ролери, кънки. Така освен да подобрим тонуса на детето, ще направим мускулите му по-силни и издръжливи, а и за никого не е тайна, че спортните дейности засилват имунитета.
  • Не навличайте детето с прекалено дебели дрехи, за да може организмът му да се настрои по-лесно към по-високите дневни температури. А и по този начин ще избегнете изпотяването на малчуганите, което често може да бъде причина за настинка след последвало преохлаждане на организма.
  • Въпреки по-дългия ден се опитайте да слагате детето да си ляга по-рано, за да може то да си осигури необходимите часове сън. Често, особено в седмиците след смяната на часовото време от зимно към лятно, страдаме от липсата на достатъчно количество сън. Издават ни и тъмните кръгове под очите.
  • Заредете малчуганите с допълнителен прием на витамини като специалистите съветват да се спрем на богат мултвитаминен комплекс, разработен специално за деца.

Точно тук, на помощ идват любимите на всички мъници мултивитамини Марсианци Имунактив – таблетки за смучене с чудесен плодов вкус! Мултивитамините са подходящи за продължителен прием и осигуряват 100% от ежедневната доза на най-важните витамини и минерали за нормалния растеж и развитие на детето. Всяка таблетка включва в себе си богатата комбинация от витамин C, витамините от група B, също така мастноразтворимите витамини А, Е, D, бета глюкани и цинк за подсилен имунитет, йод за нормалното функциониране на щитовидната жлеза, фолиева киселина за добро усвояване на желязото и др. Предимството на таблетките Марсианци Имунактив е, че не съдържат аспартам, глутен, лактоза, изкуствени оцветители и консерванти, а са с приятен плодов вкус, който се харесва на всички дечица.

Martians_Imunaktiv_600x400_k

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,854 преглеждания

Comments are closed.