Пролетна умора при децата. Как да й противодействаме?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Marsianci_Imunaktive_k

Малчуганите са различни, някои са изключително енергични и подвижни, често казваме на този тип дечица, че са като навити пружинки, които нямат умора. Други пък са по-спокойни като поведение и предпочитат да правят нещата на по-бавни обороти.  От който и тип да са децата ни, ние като родители ги обичаме и се грижим за тяхното добро здраве и форма всеки ден. За съжаление със смяната на сезоните често както при нас, така и при децата ни жизненият тонус пада и се появяват симптомите на пролетната умора. Задавали ли сте си въпроса на какво се дължи тя? Да, смяната на времето несъмнено оказва влияние върху нашата енергичност и се отразява на качеството на съня ни, но голямо значение за нашата отпадналост има по-ограниченият ни режим на хранене през зимата. Липсата на свежи зеленчуци и плодове е причина за недостига на важни витамини и минерали в тялото ни в края на зимния сезон. А често сме изтощени и от прекараните настинки и вирусчета, посетили ни в студените зимни дни.

Как да подготвим децата за новите пролетни приключения и да избегнем пролетната умора?

  • Използвайте всеки удобен момент, когато времето е хубаво, да излезете навън. През зимата слънчевите лъчи често ни липсват и сега е време да презаредим батериите с повече слънце и витамин D.

  • Открийте сезона на карането на велосипед, ролери, кънки. Така освен да подобрим тонуса на детето, ще направим мускулите му по-силни и издръжливи, а и за никого не е тайна, че спортните дейности засилват имунитета.

  • Не навличайте детето с прекалено дебели дрехи, за да може организмът му да се настрои по-лесно към по-високите дневни температури. А и по този начин ще избегнете изпотяването на малчуганите, което често може да бъде причина за настинка след последвало преохлаждане на организма.

  • Въпреки по-дългия ден се опитайте да слагате детето да си ляга по-рано, за да може то да си осигури необходимите часове сън. Често, особено в седмиците след смяната на часовото време от зимно към лятно, страдаме от липсата на достатъчно количество сън. Издават ни и тъмните кръгове под очите.

  • Заредете малчуганите с допълнителен прием на витамини, разработен специално за деца, ако това е необходимо.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4,876 преглеждания

Comments are closed.