Прогнозата за уикенда предвижда зелен код за вдъхновяващи литературни разходки по време на Пролетния базар на книгата

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Proleten_bazar_na_knigata-2019

Най-голямото книжно изложение Пролетен базар на книгата обещава на своите посетители вълнуващи събота и неделя в НДК – в дните 1-ви и 2-ри юни.

На 1 200 кв.м. изложбена площ Ви очакват над 160 издателства с повече от 10 000 заглавия и специални предложения за всички възрасти.

Културната програма на изложението е на сцената на Мраморно фоайе на НДК. Акцентите през задаващите се два дни са представяне на книгата на Гергана Лаптева „ПОСОКА ЮГ – Пътуване към Антарктида” със специален гост Мариано Мемоли от Аржентина; среща с Росица Чернокожева и новия ѝ прочит на “Българската литература за деца… 90-те години на XIX век – 40-те години на ХХ век”; премиера на поетичната книга на Цочо Бояджиев „Книга на разкаянията и утешенията”; представяне на романа „Срещи с Лудия” на Таня Иванова.

Успоредно с Пролетния базар на книгата се провежда и второто издание на Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи с домакин Мраморно фоайе. По случай Международния ден на детето – 1-ви юни, деца от всички възрасти могат безплатно да посетят творчески ателиета, представяния на детски книжки, срещи с автори и илюстратори и специални литературни събития.

Подробна информация за съпътстващата програма и изложителите участници можете да намерите в сайта на Асоциация „Българска книга“, а също и на страницата на събитието във Фейсбук.

Работно време на Пролетен базар на книгата: 

01. юни (събота), от 10:00 ч. до 20:00 ч.
02. юни (неделя), от 10:00 ч. до 18:00 ч.

 

Тайни, магии и майстории очакват децата на 1 и 2 юни в Мраморното фоайе на НДК

***

Пролетният базар на книгата е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г. и се осъществява с медийното партньорство на Аз чета – AzCheta.com, Radio N-JOY, bTV Radio, Jazz FM 104 MHz, Classic FM, www.actualno.com, Sofia Live, Първите седем, Мама Нинджа, Kafene.bg и Площад Славейков.

Организатор: Асоциация „Българска книга”

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

400 преглеждания

Comments are closed.