• Няма категории

Пълнена багета със сирене, колбас и подправки

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

stuffed-baguette

Издълбаната багета или франзела става идеалната „черупка” за всякакъв вид пълнежи, които зависят от настроението ви, въображението и най-хубавото – от каквото имате в момента в хладилника. И веднъж напълнена и охладена, става идеалното предястие за всеки повод.

Пълнежът, който ще ви предложим е със сирене, колбас, маслини и подправки. Вие разбира се, може да импровизирате.

Необходими продукти:

- 1 багета или франзела
- 230 г крема-сирене
- 100 г козе сирене (може и прясно/свежо)
- 1 голяма скилидка чесън, накълцана
- 1 червена чушка, нарязана на ситно
- ½ ч.ч. сушени домати в зехтин, нарязани на дребно
- ¼ ч.ч. черни маслини без костилки, нарязани
- 100 г шпеков салам, нарязан на дребно (може да използвате и друг сух колбас с подправки)
- 2 с.л. накълцан на ситно магданоз
- 1 ч. л. накълцана прясна мащерка (може и суха)
- черен пипер на вкус
- сол (ако е нужно)

Начин на приготвяне:

1. Отрежете двата края на хляба. Ако е много дълга франзелата, може да я разрежете на две. С помощта на дълъг, тънък нож издълбайте добре, като оставите стена с дебелина около 1 см.

2. С пасатор или миксер разбийте добре крема-сиренето, докато стане на гладка смес, без бучки. Добавете козето сирене и чесъна и отново разбийте. Разбъркайте добре с останалите съставки.

3. Като работите от двете страни, започнете да пълните багетата с получената плънка. Добре притискайте от краищата, за да бъде напълнена плътно. Може да си помогнете с дъното на малка чашка. Увийте добре хлебчето в опаковъчно фолио и го приберете в хладилника поне за 2 часа.

4. Преди сервиране, нарежете багетата на колелца с дебелина около 1 см. За по-спретнати и добре оформени филийки, използвайте горещ, сух нож.

Още от нашите рецепти:

krushi v djindjifilov sirop   Круши в джинджифилов сироп

   Из рецептите на баба

black-beans-and-quinoa-small   Мексиканска салата с киноа,червен боб и царевица

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Вкусно

5,064 преглеждания

Comments are closed.