• No categories

Пиле с бекон и фетучини

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

chicken-bacon-frittata

Продукти:

150 гр. сварени фетучини

сол,  черен пипер

25 гр. масло

1 супена лъжица зехтин

300 гр. пилешки гърди

200 гр.  нарязан на кубчета бекон

6 яйца

150 мл. течна сметана

75 гр. настърган пармезан

200 гр.  моцарела

2 супени лъжици нарязан магданоз

Нарежете пилешките гърди на ивички и ги овкусете със солта и черния пипер. Загрейте маслото и ги задушете в него, след като късчетата се запечатат от всички страни, добовете бекона и гответе до готовност.

Разбийте яйцата, сметаната и настъргания парчезан и прибавете към пилето, което вече сте свалили от котлона. Поръсете с магданоз и сложете сварената паста. Преместете всичко в тавичка и покрийте с моцарела.

Запечете ястието в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути, докато се образува апетитна коричка и сервирайте топло.

Да ви е сладко!

Рецептата е адаптирана от www.tastemade.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

6,084 преглеждания

Comments are closed.