• Няма категории

Пикантни зеленчуци с пълнозърнести спагети – повече зеленчуци, отколкото спагети!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

zelenchuci-spageti


Хубавото от наближаващите празници е, че постите ще сръшат и за любители не месце отново ще настене кулинарен празник, но още по-хубавото е, че на пазара и в големите хипермаркети вече целогодишно могат да се намерят зеленчуци, който обикновено са сезонни.

Тази рецепта съдържа именно такива в лицето на патладжана, тиквичките и червените чушки.

След като вече споделихме с вас колко е важен съня за всяка жена и майка и съкровищата ни са поверени във вещите ръце на техните баби, е време да се поглезим и с още нещо. Защо не с леко пикантна вечеря за двама, чаша любима бира и домашно кино, всичко това преди осемте часа сън.

Какво ще ни трябва:

Чери домати около половин килограм, можете да ги замените с червено грозде
1 голям патладжан
1 средно голяма тиквичка
1 парче обикновена тиква
1 средно голяма червена чушка, може и жълта
глава бял лук
5-6 с.л. зехтин
2с.л. балсамов оцет
5-6 скилидки чесън
сол
смлян черен пипер
щипка люто чили
сухи или пресни босилек, мащерка и риган
200 гр. пълнозърнести спагети (половин пакет)

Как да ги приготвим:

Загрейте фурната до 200 градуса и запечете чери доматите с 2 с.л. зехтин, сол и черен пипер.

В етделна купа смесете останалите зеленчуци, нарязани на кубчета, добавете останалия зехтин и другите подправки, разбъркайте добре, може и с ръце, наредете ги в тавичка на в едни слой и изпечете за 20-30 минути.

Междувременно сварете спагетите, според указанието на опаковката. Запазете 1 чаша от водата, в която сте ги варили и преместете спагетите в голяма купа за сервиране.

Опечените зеленчуците изсипете при спагетите, заедно с  отделения в тавичката сос от печенето и ако е нужно, за повече сочност и част от водата от варенето на спагетите, която отделихте преди малко.

Накрая щедро гарнирайте със билките, прибавете сол, ако е необходимо, черен пипер и сухото чили и покрийте купата за няколко минути, за да се обединят ароматите и вкусовете.

Ако се въздържате изцяло от животински продукти, поръсете ястието със ситно смляно сурово кашу, ако ни – с 2-3 сипени лъжици настърган пармезан.

И да не си забравите биричките в хладилника!

Щастлива петък вечер!

 

Рецептата е от cookieandkate.com

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Вкусно

Етикети:

1,396 преглеждания

Comments are closed.