• No categories

Печена риба с копърово масло и пресни картофи

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Pe4ena riba s koparovo maslo

И рибата, и картофите независимо от различния си вкус, взаимодействат забележително със специфичните аромати на копъра, девесила и маслото в тази рецепта.

Необходими продукти за 4 порции:

– 600 г пресни картофи
– 4 цели почистени риби
– 2 с. л. Зеленчуков бульон
– 4 стръка пресен девесил или 1 ч. л. сушен
– 2 с. л. зехтин
– 100 г меко масло
– 2 с. л. копър, ситно нарязан
– 1 скилидка чесън, пресована
– 1 ч. л. фино настъргана лимонова кора

Начин на приготвяне:

1. Картофите се подваряват 10 мин. в подсолена вода. Прецеждат се.

2. Рибите се поръсват с половината от зеленчуковия бульон и девесила. Намазват се със зехтина.

3. Маслото се разбърква с копъра, лимоновата кора и чесъна.

4. Рибите се слагат в голяма тавичка. Горещите картофи се разбъркват с половината от копъровото масло и се слагат при рибите. Останалото масло се сипва върху парче фолио и се завива като бонбон. Поставя се в хладилника да се охлади.

5. Всичко се запича 20 мин. на 200˚ С.

6. Рибите и картофите се сервират с резенчета от останалото ароматно масло.


Рецептата ни предоставиха:

menu logo  списание Меню
  www.menumag.bg

 

Още от нашите Рецепти:

shtrudel s patladjani_03   Щрудел с патладжани

Bonboni   Вкусни бонбони от нахут

dreamstimefree_2855342   Пилешки пържоли с лучен сос

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4,326 преглеждания

Comments are closed.