• No categories

Паста с тиква и карамелизиран червен лук

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
pasta-s-tikva-i-luk

Базовите рецепти за паста и пица обикновено се простират до богат доматен сос, много босилек и зехтин, но ако прибавим към тези класически рецепти някои сезонни продукти, кулинарните шедьоври ще са ни в кърпа вързани при това без месо, сирене и морски дарове.

Предлагаме ви една рецепта за паста с тиква, карамелизиран лук и мащерка.

Необходими продукти:

1 пакет макаронени изделия от твърда пшеница

4 супени лъжици зехтин

1 голяма глава червен лук, тънко нарязан

1/2 малка тиква около 1 1/2 кг., нарязана на кубчета

сол, черен пипер и мащерка

Приготвяне:

Сварете пастата, според указанията на пакета, след което ги изплакнете със студена вода и отцедете, след което ги върнете в тенджерата.

Загрейте половината от зехтина в дълбок тиган на умерена температура, прибавете лука, малко сол и черен пипер и го задушете докато стане прозрачен и омекне. Извадете го в отделна чиния.

В същия тиган и останалото количество зехтин задушете тиквата с мащерката и около чаша и четвърт вода. Разбърквайте от време на време, докато тиквата омекне и остане само на мазнина. Върнете карамелизирания лук при тиквата, добавете още малко мащерка, черен пипер и ако е необходимо сол. При нужда добавете малко от водата, в която сте варили макароните.

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,041 преглеждания

Comments are closed.