• Няма категории

Палачинки от елда

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

buckwheat_pancakes

За тази вкусна и безглутенова рецепта ще ви трябва брашно от елда. Ние си направихме такова в кухненския робот от елда на зърна. След като си я приготвите веднъж, ще искате да закусвате с такива палачинки всеки ден. Сместа може да се съхранява в хладилник до няколко дни, така че забъркайте по-голяма доза.

Време за приготвяне: 5 минути

Време за готвене: 5 минути

Тотал: 10 минути

Продукти:

  • 1 чаена чаша брашно от елда
  • 1 чаена лъжичка сода за хляб
  • 2 супени лъжици захар
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 1 яйце, разбито добре
  • 1 чаена чаша прясно мляко
  • 2 чаена лъчижка разтопено масло

Приготвяне:

Загрейте предварително тигана на 200 С. Леко намажете с олио. Тиганът е готов, когато в мазнинанта започнат да се появяват мехурчета и бързо да излизат на повърхността.

Смесете сухите продукти внимателно. Добавете яйцето, млякото и маслото, като разбивате добре.

Излейте около 1/4 чаена чаша от сместа в загретия тиган. Печете около 1-1½ минути. Когато краищата порозовеят, обръщате с шпатула. Печете още толкова, докато палачинката добие златист цвят.

Сервирайте веднага. Тази палачинки са добра компания на голяма пролетна салата и се разбират добре с пушена сьомга или крема сирене!

Добър апетит!

Още вкусни домашни рецепти:

vegetarianska%20pizza  Домашна вегетарианска пица

tikveni%20palachinki   Тиквени палачинки с мед

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Вкусно

10,404 преглеждания

Comments are closed.