Най-важните неща за татковците на момичета

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

tatko-i-dushterichka

8. Учете я, че да дава е много по-хубаво, отколкото само да получава

Децата израстват емоционално в момента, в който осъзнаят, че света не се върти около тях. Въпреки, че е момиче, тя трябва да научи от вас, че ще има моменти, в които ще трябва да се справя сама и че ще има случаи, в които последният бонбон няма да е за нея. Опитайте се да я подготвите, че животът й ще се изпълни със смисъл, когато започне да помага на други хора и че ако в даден момент не се чувства добре, властта да оправи положението е изцяло в нейните ръце.

9. Не пропускайте важните за нея житейски събития

Да, бащите са много ангажирани с кариерата си и е трудно да присъстват на всички тържества и училищни мероприятия, свързани с децата, но помнете, че ако за дъщеря ви дадено събитие е от съществена важност, вие трябва да направите всичко по силите си, за да присъствате на него. Не пропускайте да я поздравите за усилията й, независимо от крайния резултат. Детството на вашето момиче няма как да се повтори и затова не го пропускайте.

10. Забравете телефона и компютъра, когато сте с нея

Не продължавайте да сте на робота, когато вече сте у дома, защото ако го правите, все едно не сте се прибрали. Ако сте се прибрали и сте решили, че ще играете, рисувате или танцувате с вашата принцеса, правете само това и му се насладете с цялото си сърце, защото тя скоро ще порасне и вие няма да имате тази възможност.

11. Научете се как да й правите прически

Е, това обикновено е работа за мама, но е добре и вие да можете да го направите, ако мама отсъства. Тези умения, според психолозите, ще заздравят още повече връзката баща-дъщеря, в чиито очи ще изглеждате не само силен, но и нежен.

12. Създайте си традиция да излизате само двамата

Поне няколко пъти в годината си правете малки „бягства“ само с вашата малка или пораснала принцеса. Можете да отидете на пица или на кино, или просто на разходка в парка. Начинът, по който се държите на тези ваши „срещи“ ще възпита у дъщеря ви усещането за това как трябва да се отнасят момчетата към нея един ден, когато порасне.

13. Обяснете й, че много не е всичко

Всеки баща трябва да намери начин да обясни на своята дъщеря, че най-важното нещо в живота й е нейната вътрешна красота, личните й качества, уменията й и самочувствието, което те й дават, така че да постигне достатъчно в живота си един ден. Всяко момиче трябва да е наясно, че не външността е път към успеха, колкото и да е трудно това в днешно време, когато от всеки ъгъл гледат красавици с идеални пропорции, перфектни коси, зъби и блеснал поглед.

14. Не пропускайте нито миг от детството й

Времето лети удивително бързо, толкова бързо, че дори не осъзнавате кога е минало. В един миг държите в ръцете си бебе, а в следващия я изпращате на абитуриентски бал. Радвайте се на всеки мит с вашето момиченце и не пропускайте нищо от живота й, защото това всъщност е вашият живот.

15. Не се страхувайте да й кажете „съжалявам“

Когато са в началото повечето татковци полагат големи усилия да са отлични бащи, но всеки е преди всичко човек и понякога греши, понякога забравя, понякога не изпълнява своите обещания. Когато това се случи няма нищо страшно да кажете „Съжалявам!“ Това няма да ви направи по-малко значим в нейните очи, особено ако думите ви идват от сърцето. Не само това, по този начин вие ще се свържете още по-дълбоко емоционално с нея и ще продължите да сте нейният герой.

www.huffingtonpost.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Страници: 1 2

17,919 преглеждания

Comments are closed.