Най-важните неща за татковците на момичета

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
father&daughter

Ако четете тези редове, вероятно вие имате силна връзка с децата си и сте отговорен баща, но ако имате поне едно момиче сред тях, то вие вероятно сте убедени, че имате истинско съкровище, което трябва да пазите повече от всичко друго на света и това е точно така.

Затова и следващите редове са точно за вас.

1. Тя наистина се нуждае от бащина любов

Научете се да изразявате любовта си към нея, защото тя се нуждае от вашата любов повече, отколкото от вашите подаръци. Не я лишавайте от присъствието си и помнете, че не можете да го компенсирате по никакъв начин. Всяко момиче се чувства защитено и уверено в присъствието на баща си, затова и никой друг не може да ви замести. Когато порасне тя ще се промени, ще иска да е самостоятелна, понякога ще е груба и арогантна, но това не бива да променя вашето отношение към нея. Единственото нещо, в което тя трябва да е винаги сигурна е, че вие я обичате, без значение каква е тя самата, затова не пропускайте дори всяка възможност да й казвате: „Обичам те!“

2. От вас зависи какъв партньор в живота си тя ще избере

Всяка дъщеря е принцеса, която от малка търси своя принц. Ако вие сте добър баща, тя подсъзнателно ще търси някой като вас. Вашите положителни качества ще са основното, което тя ще следва в това свое търсене. Сигурно сте забелязали, че обикновено малките момиченца казват, че когато пораснат ще се омъжат за своите татковци. Ако чуете и вашата дъщеричка да казва това, не се стряскайте, това означава, че вие се държите правилно и сте добър баща, чието копие тя подсъзнателно ще търси за партньор в живота си, когато порасне.

3. Слушайте музика заедно

Когато вашето момиченце се превърне в тинейджър, вероятно музикалните ви вкусове ще се разминат сериозно и вероятността тя да споделя вашите музикални предпочитания е минимална. Не я обвинявайте и не се отнасяйте към музикалния й вкус пренебрежително. Тя ще оцени високо ако вие се опитате да послушате нейната музика или й подарите билет за любимата й момчешка банда, или да отидете с нея на концерта, независимо, че вие изобщо не я харесвате. Този момент ще остане завинаги в спомените й с благодарност и обич към вас, а освен това това ще ви доближи да приятелската й среда, което е от полза за цялото ви семейство.

4. За нея е много важно как се държите с майка й

Вие ще бъдете добър баща в очите на своята дъщеря, ако независимо от дребните житейски перипетии винаги се отнасяте с уважение и обич към майка й. Не пренебрегвайте социалния и личния си живот с вашата съпруга, за да свикнат децата ви с мисълта, че вие също имате личен живот и периметър, който е предназначен само за вас – родителите. По този начин ще укрепите брака си, но и ще възпитате в дъщеря си положително отношение към брака като институция.

5. Не се отчуждавайте от момичето си, когато започне пубертета

Този период е труден и е истинско предизвикателство както за децата, така и за родителите. Дъщеря ви вече няма да е онова пухкаво и сладко същество, което да носите на раменете си, ще се държи различно, ще демонстрира самостоятелност. Имайте търпение и в никакъв случай не я отблъсквайте, защото това е само един период от живота ви заедно, който ще премине скоро. Не губете емоционалната си връзка с вашето момиченце, защото един ден ще й потрябва съвет, който само вие можете да й дадете. Не забравяйте, че вашето момиче се нуждае от уважение, независимо дали е на 5 или на 15.

6. Научете я да обича спорта

Физическото състояние на всяко дете зависи от навиците, които родителите ще му създадат в най-ранна възраст и от това да бъде научено да обича спорта. За момичетата това е от двойно по-голямо значение, защото когато пораснат тези навици ще им помогнат да се превърнат в красиви жени. Канете я да правите гимнастика сутрин у дома, вземайте я с вас на футболното игрище, ходете заедно на ски и сноуборд, на тенис, на плуване или карайте колелета заедно в парка. Заниманията със спорт не е нужно задължително да се превръщат в житейско поприще, но те са важни за възпитаването на успешни, силни и уверени личности.

7. Организирайте си семейни тържества по-често

Едни от най-запомнящите се събития от детството са семейните празници. Ваша задача е да направите така, че нейните спомени от семейните ви празници заедно да са незабравими. Например: подарете й пътешествие за следващия рожден ден, когато става на 16.
Създайте си ваши лични семейни традиции – палачинкова сутрин всяка събота, топъл шоколад всяка неделя следобед. Непрекъснато измисляйте как да прекарвате повече време заедно, когато всички сте свободни. Правете снимки и видео на празниците си.
Така емоционалната памет на вашето момиче ще бъде изпълнена с прекрасни моменти с вас, които тя никога няма да забрави.

Статията продължава на следващата страница

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Страници: 1 2

18,861 преглеждания

Comments are closed.