• Няма категории

Малиново парфе

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

parfe

Продукти:

2 яйца

4 суп. лъжици захар

4 суп. лъжици брашно (при какаов блат – 3 суп. лъжици брашно и 1 суп. лъжица какао)

600 гр. заквасена сметана

100мл. подсладена сладкарска сметана

200-300 гр. малини

4-5 суп. лъжици захар

1 1/2 пакетче желатин

малини / боровинки за украса

 

Порции:

12-14 парчета

 

Време:

печене на блата 30 минути

охлаждане 4 часа

 

Приготвяне:

Приготвяме блата като разбиваме на сняг белтъците заедно със захарта. Добавяме двата жълтъка, продължаваме на разбиваме с миксера. Най-накрая добавяме една по една лъжиците брашно до получаването на хомогенна смес.

Застиламе 26 см форма с хартия за печене, изсипваме сместа и печем на 180С в предварително загрята фурна.

Изваждаме блатът и го оставяме настрана да изстине.

produkti

Приготвяме парфето като пасираме измитите малини със захарта. Прибавяме квасената сметана към тях.

Разбиваме до пухкавост сладкарската сметана. Трябва да е подсладена.

Към основната смес прибавяме разбитата сметана.

Разтваряме желатина в студена вода, изчакваме 5 минути да набъбне, втечняваме го до готовност като внимаваме да не заври и го добавяме към сместа, като много добре разбъркваме.

Нареждаме блата в чиния, слагаме откопчаващ се тортен ринг и наливаме сместа. Охлаждаме за минимум 4 часа и сервираме. Отгоре украсяваме с малини, мента, боровинки или всякакви горски плодове.

parfe

Прекрасен десерт за горещите летни дни и се връзва идеално с топка ванилов сладолед или разхлаждащ коктейл по ваш избор.

 

По рецепта на Дани Динева

http://cooks-and-bakes.com/

Обратно към Седемте рецепти на Дани

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Вкусно

5,703 преглеждания

Comments are closed.