Крем супа от тиква (8 – 10 месеца)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

pumpkin_soupПродукти:

Около половин килограм тиквено пюре (от консерва или прясно приготвено)
400 гр пилешки или зеленчуков бульон
1 голяма глава лук
2 моркова (нарязани на кръгчета или на кубчета)
2 чаши прясно мляко (или кисело по желание)
Щипка черен пипер (по желание)
Щипка канела и индийско орехче (по желание)
1/2 лъжица сода (бакпулвер)(по желание)
1/3 лъжица сол (или по-малко, на вкус)
Сметана (по желание)

Начин на приготвяне:
1. В голяма тенджера смесете пилешкия бульон, лука, моркова, содата, солта и подправките.
2. Оставете да заври незахлупено за 10-15 минути до омекване на морковите.
3. По желание може да блендирате бульона със зеленчуците, за да получите кремообразна смес.
4. Добавете тиквата и млякото. Оставете да заври без похлупак 10 минути.
5. Налейте в купички и сервирайте с лъжица сметана.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,587 преглеждания

Comments are closed.