• Няма категории

Кокосови шоко рожковци

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

rojkovci

Доза: 20-22 бр.
Необходими пособия: кухненски робот или блендер, дехидратор

Продукти:
  • 250 гр. стафиди или фурми (без костилки)
  • 2 банана, обелени от корите
  • 60 гр. брашно от рожкови
  • 270 гр. кокосови стърготини
  • 1 с.л. ванилов екстракт (1 пакетче)
  • лешници за декорация (по желание)
Начин на приготвяне:
  1. Смесете стафидите/фурмите, бананите и брашното от рожков/какаото в кухненски робот или блендер и ги пасирайте до хомогенна смес.
  2. Добавете кокосовите стърготини и продължете омесването за още минута-две докато се получи хомогенна смес.
  3. Върху тавичките на дехидратора с помощта на лъжица оформете вашите бисквитки с дебелина около сантиметър (ако са по-дебели ще останат по-влажни).
  4. Започнете сушенето при температура 50-55С (120-130F) за 1 час, след което намалете дехидратора до “умерена сурова температура” 40-44С (110-115F) и продължете сушенето за още 11 часа.

Готовите бисквитки можете да сервирате с чаша ядково мляко, но също така биха се комбинирали отлично с чаша прясно изстискан сок от грейпфрут поради неговата леко тръпчива жилка. Приятна наслада и хиляди детски усмивки, защото това са мигове, за които си струва човек да се потруди!

Трикове и препоръки:
  • Ако нямате под ръка брашно от рожков или не Ви допада много неговия вкус (все още), можете да го замените със сурово какао в същите количества, като в този случай е добре да се вземат под внимание неговите енергостимулиращи свойства при сервирането на тези шоколадови лакомства на малки деца.
  • Тъй като готовото тесто е лепкаво и гъсто не се налага подлагането на хартия за печене или силиконова подложка. Ако обаче по една или друга причина при вас тестото е по-рядко, можете да подложите парче хартия, която в края на първия час сушене да отстраните внимателно, за да се гарантира качествено сушене на бисквитките от всички страни.обратно към седемте рецепти
FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Вкусно

3,675 преглеждания

Comments are closed.