• No categories

Как да си направим “барни”? (рецепта)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

barni_600

Нашата приятелка Хриси от YUM YUM Bаmboo ни изпрати точни указания, как да си приготвим вкусно “барни” в домашни условия. Вижте рецептата: 

Рецепта за домашни “барнита”

Необходими продукти:

  • 2 круши (моите бяха домашни)
  • 1 ч.ч брашно от био спелта
  • 2 яйца
  • 6 с.л. кокосово масло
  • 8 фурми
  • 1 бакпулвер
  • 1 ванилия

Подготовка на продуктите:

  • Обелвам крушите, правя на пара за 10 мин. и пасирам
  • Разтопявам маслото на водна баня
  • Поставям фурмите за 10 мин. в гореща вода, беля ги и пасирам
  • Пресявам брашното и добавям към него бакпулвера и ванилията

Начин на приготвяне:

Разбивам яйцата и добавям към тях маслото, пасираната круши и фурмите. Бавно добавям брашното. Използвам силиконова форма за “барнита” и пълня със сместа 2/3 от нея. Загрявам предварително фурната и пека “барнитата” на 180 градуса с вентилатор за около 25-30 мин. Преди да ги извадя от фурната проверявам с клечки за зъби, дали са се изпекли добре.

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,569 преглеждания

Comments are closed.