• Няма категории

Аспержи в бекон

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Аспержи в бекон

Аспержи в бекон

Време за приготвяне: 30 мин., 2 порции

 

Продукти:

1/2 кг аспержи

зехтин

150-200 тънко нарязан бекон

1с. л. бекон

щипка сол

 

Как се прави:

Сезонът на аспержите е в разцвета си и с голямо удоволствие ще споделя една от любимите ми уикенд-рецепти – аспержи загърнати в глазиран с мед бекон. Приготвят се бързо, лесно, леки са и много подходящи за градинско парти.

Аспержите се измиват. Oбелва се 4-5 см от долната част на всяко стъбло, огъва се леко и се пречупва точно там, където започва крехката и сочна част. След като са почистени, аспержите се намазват със зехтин и се поръсват леко със сол. Всяко стъбло се загръща спираловидно с парче бекон. Пекат се на грил във фурната на 200 градуса или върху градински грил с въглища. Няколко минути след като бекона започне да се запича, се намазва с мед. Готвят се между 10 и 15 минути, докато бекона стане хрупкав, а аспержите крехки.

Поръсете с прясно настърган Пармезан и вдигнете чаша добре охладено Пино Гри в чест на тази скромна наслада.

Виж седемте рецепти от Bob the Chef

www.bobthechef.com/bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Вкусно

2,535 преглеждания

Comments are closed.