• Няма категории

6 висящи идеи

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo


Представяме ви някои от най-интересните занимания за деца, които открихме в Pinterest, които ….висят. Някои от тях са вятърни чанове, други – мобайли, а трети, просто декорация, която се закача. За да ги направите, ще са ви необходими само непотребни неща, като ролки от тоалетна хартия, стари ключове или парчета картон и цветна хартия.

Вижте ги:

№ 1

Вятърен чан от ключове

key_chime_

Просто погледнете в шкафа за ключове за стари и непотребни такива. След това накарайте детето да избере цветове от акрилните боички, които му харесват и да  оцвети ключовете. Малко шарени връзки, както и един оцветен в същите цветове клон и чанът е готов.  Окачете го някъде в дома или градината си, където вятърът е чест гост и се наслаждавайте на прекрасния звук:).


Източник: http://giving.innerchildfun.com/2013/04/recycled-crafts-for-kids-diy-key-wind-chime.html


№2 

Слънце

sun_movbile

За това слънце ще ви трябва картонена чиния и малко цветни ленти-ширити, както и няколко дървени щипки. Чинията се разрязва на две и се оцветява в слънчево жълто. Лентичките се залепват за задната й страна със секундно лепило (тук трябва да помогнете на детето). През това време детето оцветява и щипките с жълта боя и след като изсъхнат се защипват като лъчи на слънцето. 


Източник: http://delightfullearning.blogspot.com/2011/10/storm-in-night-fiar-and-learning-about.html

 

№ 3

Облачно с превалявания

clouds_mobile

За този „пухкав“ мобайл с облаци ще ви трябват бяла хартия, конци и гергеф за бродиране. От бялата хартия се изрязват облаци по шаблон, който сами си рисувате и се сглобяват чрез разрези. След това се закачат на конци и се завързват за гергефа, който ги държи на разстояние един от друг, но все пак групирани заедно. След това, отново с помощта на конци, закачате гергефа някъде, където вятърът ще си „играе“ с облаците.

Източник: http://blog.hgtv.com/design/2013/05/07/weekday-crafternoon-diy-paper-cloud-mobile/?soc=pinterest

 

№4

Рибки

fishes_mobile

За мобайла с рибките ще ви трябва картон, цветна опаковъчна хартия, отново клон и цветен канап. Рибките се изрязват по шаблон, нарисуван от вас и се облепват с цветна хартия. Завързват се с цветен канап за клона и целия мобайл се закрепва някъде, където рибките ще плуват насам-натам, движени от въздушното течение.


Източник: http://www.ing-things.blogspot.com/


№ 5

Къщи за птици

houses

За тази декорация от къщички ще са ви необходими няколко изостанали (и събирани с времето) ролки тоалетна хартия. Ако нямате такива, можете да си направите от картон. Ще са ви е необходими също картон, опаковъчна хартия, лепило, канап и малки бухали или птички. „играе“ с облаците. Ролките се облепват с цветна хартия, а от картона се правят конуси за покриви. Те също се украсяват с опаковъчна хартия. Изрязват се прозорчета за птиците и самите птици се закрепват със секундно лепило или горещ силикон (тук мама или тате трябва да помогнат). Ако не намерите толкова малки птички, можете да си ги изрежете от картон. Тази украса е много подходяща за закачане на клоните на дърво в двора.


Източник: http://kiflieslevendula.blogspot.com.au/2012/05/baglyos-papirgurigas-mobil.html

 

№ 6 

Яйца

ukrasa

Тези яйца от глина за моделиране или от солено тесто са чудесно занимание както за Великден, така и за всеки един ден, когато на децата им се иска да вкарат малките ръчички в действие – месенето е много полезно за тях, без значение дали става дума за пластилин, тесто, кал, мокър пясък или глина.

Тези яйца трябва да се моделират и да се изчакат да изсъхнат. Преди да се сложат да съхнат им се прави малка дупчица в горния край за окачване. След това се оцветяват. След като изсъхнат стават за украса на детската стая, на балкона, на саксийните цветя или където на детето му хареса.


Източник: http://www.designmom.com/2013/03/diy-salt-dough-eggs/

 


Още от Направи с мама:

Necklace-SidebySide  Цел: неонова текстилна огърлица

pencileraserstampsheader  Печат от гумичка на молив

patterned-cloth-napkins_slideshow  Да си направим красиви ленени салфетки

yarn_flower_final  Да си направим цветя от прежда

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Направи с мама

11,703 преглеждания

Comments are closed.