• No categories

Да си направим красиви ленени салфетки

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

patterned-cloth-napkins_slideshow

Те са толкова шик и внасят толкова изисканост – ленените салфетки. Всеки дом трябва да си има поне един комплект за красиви къснинеделни закуски, за гости или за романтична вечеря за двама.

И понеже толкова ги харесвеаме, намерихме едно занимание за деца и родители, с което да комбинираме забавленията заедно и създаването на красиви ленени салфетки, които детето ви ще иска да вижда всеки път, когато сядате около масата.

За заниманието ще ви трябват:

  • Комплект ленени салфетки (може и вие да си ги направите от ленен плат от кинкалерията)
  • Текстилни маркери
  • Ютия (ако маркерите са от този тип, който изисква гладене, за да се фиксира цвета)

Внимание! Това е едно много приятено занимание, което ви научава, че с помощта на един-два маркера можете да преобърнете тотално представата за начина, по който могат да изглеждат не само ленените салфетки, но и всичко, което е направено от текстил. Има опасност да ви хареса и да започнете да ги използвате върху всичко, направено от плат в дома ви – от дрехите, до завесите, мебелите и т.н. Засега, обаче, ще направим едни салфетки.

Стъпка 1

marvy-marker-crafts

Трябва да тествате маркетите си върху плата, който сте избрали за слафетките, за да видите как се „спогаждат“ и дали резултата е същия, който сте си представяли, защото текстилните маркери изглеждат по различен начин върху различни материи.

Докато тествате маркерите върху плата, пробвайте и различни комбинации от цветове и десени, които бихте използвали за салфетките. Преди да започнете работата със салфетките трябва да сте наясно какво точно ще направите.

Стъпка 2

DIY-Fabric-Marker-Napkins-triangles Fabric-Marker-Napkin-crosses

Можете да създадете няколко различни салфетки, които да се комбинират добре помежду си, а можете да направите комплет от еднакви. Това, което ви предлагаме са три различни салфетки. Първата – с триъгълен мотив в зелено. Втората салфетка е с мотив от малки кръстчета и точици, разпилени по цялата площ на плата. Третата – и нашата любимка – защото изглежда най-шик, и е най-лесна за направа – тази с черните чертички, образуващи квадратчета. Прави се с по пет чертички в една посока, като за следващото квадратче сменяме посоката на черичките на 90 градуса. Така продължаваме, докато покрием цялата салфетка.

DIY-Fabric-Marker-Napkins-dashes

Това е! Така се правят красиви лелени салфетки. Както вече казахме, някои маркери изискват гладене на текстила след това за фиксиране на цветовете. Проверете дали вашите са такива.

Това занимание е чудесно за вас и детето ви. Можете да го изпозлвате за изработване на подарък на баба или леля или приятелка.

Идея и реализация: www.thesweetestoccasion.com

 

Още от Направи с мама:

pencileraserstampsheader   Печат от гумичка на молив

hanging   7 начина да използвате отново празните бутилки от бира

beadstringing_necklace   Детска огърлица

avocado_pit_glass   Да си отгледаме авокадо от семката

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,432 преглеждания

Comments are closed.